Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Curatare catalitica vs curatare pirolitica: diferente, avantaje si dezavantaje

Autor: Arctic

Data publicarii: July 9, 2020

Data modificarii: July 14, 2020

Cuptorul incorporabil este unul dintre cele mai folosite si polivalente aparate electrocasnice, util pe toata perioada anului. Daca, de sarbatori, cuptorul electric ne ajuta sa pregatim indragitii cozonaci sau delicioasa pasca, in oricare dintre zile el ne sta la dispozitie pentru a prepara paine de casa, pizza, rulade de carne sau placinte de toate felurile. Cu o asemenea varietate de preparate, este foarte normal ca incinta cuptorului sa inmagazineze resturi alimentare, reziduuri si pete de grasime, a caror curatare nu are nimic in comun cu placerea de a savura un desert bun sau un pranz copios. Din fericire, solutiile tehnice de autocuratare oferite de gama Arctic vin in intampinarea nevoii de a mentine cuptorul in stare buna fara efort, pentru cat mai mult timp.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de CUPTOARE INCORPORABILE

Ce diferente exista intre cele doua metode

 

Curatarea catalitica si cea pirolitica folosesc acelasi principiu de functionare, bazat pe descompunerea resturilor de alimente, a firimiturilor si a grasimilor depuse pe suprafetele cuptorului, prin intermediul aplicarii unui tratament termic de inalta temperatura. Diferentele dintre cele doua metode constau in modul si in momentul de aplicare, conform instructiunilor din manualul de utilizare a cuptorului electric. Astfel, curatarea catalitica se desfasoara concomitent cu functionarea obisnuita a cuptorului.

Actiunea acesteia consta in descompunerea zonelor de grasime pe masura ce acestea se acumuleaza pe panourile interioare ale aparatului, placate cu ceramica speciala. Imediat dupa finalizarea ciclului de folosire a cuptorului, tot ce ramane de facut este indepartarea reziduurilor cu ajutorul unei lavete umede, pentru ca acestea au fost transformate, intre timp, intr-o pulbere fina. Sistemul de curatare catalitic Self Clean, disponibil pe modelele de cuptoare incorporabile AROIE21300RXC, AROIE24300RBC si AROIE24300RMGC, din gama Arctic, adauga avantajul unei curatenii obtinute fara efort la confortul si siguranta caracteristice.


AROIE21300RXC

Cuptor incorporabil Arctic AROIE21300RXC

Vezi produsulkeyboard_arrow_right


Cuptor incorporabil Arctic AROIE24300RBC

Vezi produsulkeyboard_arrow_right


AROIE24300RMGC

Cuptor incorporabil Arctic AROIE24300RMGC

Vezi produsulkeyboard_arrow_right

Este important de stiut ca peretii unui cuptor electric al carui interior este placat cu panouri de email catalitic nu pot fi curatati cu produse chimice care au actiune coroziva. In timp, materialul care acopera interiorul aparatului poate fi atacat, ceea ce va duce la scaderea randamentului sistemului de curatare catalitic Self Clean pe parcursul gatitului. Programul automat este suficient pentru a mentine cuptorul in stare buna. Cei pretentiosi pot apela rareori la curatarea cu aburi, un procedeu care nu afecteaza caracteristicile cuptorului.

Curatarea pirolitica foloseste temperatura inalta, pentru actiunea de autocuratare a cuptorului incorporabil, intr-un mod diferit, dar cu rezultate foarte bune. Accesibila numai dupa ce preparatele preferate au fost gatite la cuptor, aceasta curatare are nevoie de o perioada de timp de 60, 90 sau 120 de minute. In acest interval, un cuptor precum AROIE21300RXP atinge o temperatura de 480 de grade, ceea ce-i permite sa neutralizeze petele de grasime si resturile, care apoi pot fi indepartate foarte usor, cu o laveta moale.

Este bine ca stergerea reziduurilor sa fie facuta imediat dupa ce cuptorul s-a racit, pentru mai multa usurinta si rapiditate. La fel ca in cazul cuptoarelor care dispun de autocuratare catalitica,  este total contraindicata utilizarea solutiilor aspre cu suprafetele sau chiar a clorului. Aspectul suprafetelor interioare poate fi compromis, mai ales in cazul in care fiecare folosire a cuptorului este insotita de o curatare manuala, adaugata inutil celei automate.

Vezi categoria noastra de  ▶️  ELECTROCASNICE INCORPORABILE

autocuratare cuptor (4)

Ce avantaje si dezavantaje are curatarea catalitica

 

Inainte de a determina daca merita sa alegi un cuptor electric incorporabil dotat cu aceasta functie, trebuie sa hotarasti cum iti va influenta ea rutina din bucatarie. Cu o actiune aproape insesizabila, dar cu o eficienta exemplara, aceasta curatare te ajuta sa scapi de partea mai putin placuta a gatitului, pe masura ce preparatele tale preferate prind forma.

Avantaje

Procedeu cu o actiune progresiva si eficace, pe care il poti aplica fara a fi nevoie de vreun efort, curatarea catalitica are beneficii importante. Aceasta ar putea fi potrivita pentru tine din urmatoarele motive:

  • varietatea bogata a modelelor de cuptoare incorporabile care sunt disponibile cu aceasta functie;
  • eficienta energetica, datorata suprapunerii autocuratarii cu procesul gatitului;
  • economia de timp conferita in etapa indepartarii resturilor carbonizate.

Dezavantaje

In ciuda faptului ca vei putea folosi aceasta functie fara sa o activezi in mod expres, va fi nevoie sa tii cont de unele particularitati ale cuptorului. De buna intretinere a aparatului va depinde prelungirea duratei de viata a acestuia:

  • panourile de email catalitic se pot deteriora si necesita inlocuirea periodica;
  • necesitatea curatarii manuale ale anumitor zone din cuptor.

Vezi categoria noastra de 👉 PRODUSE