Curata masina de spalat: de ce si cat de des e ideal

Publicat la data de: 11/09/2021, 09:01

Autor: Arctic

Curata masina de spalat: de ce si cat de des e ideal
Curata masina de spalat: de ce si cat de des e ideal
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/11/Clatire.jpg
November 9, 2021
Arctic

La o evaluare superficiala, masina de spalat pare ca nu cere o curatare dedicata. In timpul ciclurilor de spalare a hainelor, mixul de apa si detergent care indeparteaza petele de pe tesaturi, combinat cu miscarea de centrifugare, va igieniza nu doar rufele ci si cuva interioara. Asa sa fie oare? In realitate, masina de spalat […]

La o evaluare superficiala, masina de spalat pare ca nu cere o curatare dedicata. In timpul ciclurilor de spalare a hainelor, mixul de apa si detergent care indeparteaza petele de pe tesaturi, combinat cu miscarea de centrifugare, va igieniza nu doar rufele ci si cuva interioara. Asa sa fie oare?

In realitate, masina de spalat rufe are nevoie de o ingrijire dedicata. In definitiv, e logic. Toate scamele de pe haine, reziduurile si murdaria se transfera de pe textile. O parte se vor dizolva in apa si vor fi evacuate pe scurgere. Dar nu toate. E foarte usor ca masina de spalat sa colecteze bacterii si particule insalubre.

👇 Cu o curatare periodica, eviti consecintele neplacute ale acumularii de praf, fire de par sau alte mici elemente neigienice. 👇

Porneste un ciclu de spalare in gol

Primul lucru pe care il poti face este sa setezi masina sa mearga in gol, pe un program destinat autocuratarii sau un program de clatire suplimentara, cu apa fierbinte. Este foarte importanta temperatura ridicata a apei, pentru ca va contribui la eliminarea bacteriilor formate. Un asemenea obicei, de a lasa masina sa mearga fara rufe, merita integrat in rutina saptamanala de curatare a garderobei.

In plus, pentru o igienizare intensiva, poti adauga jumatate de cana de clor sau inalbitor in sertarul pentru balsam sau detergent. Cu un puternic efect antiseptic, va limpezi cavitatea metalica a masinii si ii va reda igiena.

👉 Special pentru a-i facilita ingrijirea, masina de spalat rufe APL81423XLW5 de la Arctic vine cu functia DrumClean cu ExtraSteam. Aceasta dotare are rolul de a igieniza cuva folosind puterea aburului, pentru o longevitate sporita si o dezinfectare profunda a interiorului masinii. Eviti mirosurile neplacute ce se pot forma in timp si te bazezi pe performante remarcabile, fara exceptie!

Aeriseste masina dupa fiecare spalare

Tot la capitolul mirosuri neplacute, ele nu sunt nemaiintalnite, ba chiar sunt frecvente si se pot forma usor din neglijenta. Daca masina nu este aerisita la finalul programului, umezeala din interior favorizeaza aparitia bacteriilor. Fie ca se creeaza mucegai sau pur si simplu ca masina capata un iz subtil de ranced, ele vor putea fi prevenite lasand apa sa se evapore complet inainte de a etansa usa masinii. Pentru a indeparta mirosurile, ca si in cazul impuritatilor, programeaza masina sa ruleze un ciclu de spalare in gol, fara haine.

👉 Masina de spalat rufe APL91023XLW0 de la Arctic numara intre functiile sale si programul de clatire suplimentara. Prin aceasta functie beneficiezi de un extra ciclu de clatire, pe langa cel standard, inclus in programele de spalare. Foloseste-l sa cureti interiorul masinii si bucura-te de o experienta de spalare fara cusur!

Cat de des trebuie curatata masina de spalat

Frecventa igienizarii masinii de spalat va fi data de intensitatea folosirii ei. Daca o folosesti de mai multe ori pe saptamana, atunci macar o data la 7 zile fa-ti un obicei din a-i curata interiorul. Daca nu ai nevoie sa speli atat de des si pui masina in functiune doar o data la 10 zile sau mai rar, este suficient sa o speli, pe dinauntru si pe dinafara, numai o data pe luna.

👉 Pentru nevoi de spalare modeste, masina de spalat rufe APL61025XLW0 de la Arctic este o solutie inspirata. Capacitatea de incarcare de 6 kg o face potrivita in familiile cu putini membri, carora cosul de rufe li se umple rar. Chiar si asa, te bazezi pe facilitati care ii simplifica folosirea, precum XL Door: usa cu 34 cm diametru, deosebit de utila cand adaugi in interior mai multe haine dintr-o data.

O ingrijire corecta a masinii de spalat nu e complicata si iti va aduce beneficii pe termen lung. Pastreaza prospetimea si igiena cuvei metalice, ca sa asiguri prospetimea si igiena hainelor pe care le scoti dinauntru la finalul ciclului de spalare.