Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Sfaturi utile inainte de cumpararea unei masini de spalat vase

Autor: Arctic

Data publicarii: May 10, 2022

Data modificarii: August 18, 2022

Masina de spalat vase devine din ce in ce mai necesara in bucatariile moderne. Este si firesc. Timpul este pretios si trebuie sa ne bucuram de el in cel mai frumos mod cu putinta.

Spalatul vaselor se poate transforma intr-o sarcina foarte simpla. Dupa o zi lunga petrecuta la birou, la cumparaturi si, mai apoi, in bucatarie gatind, cateva momente de relaxare sunt binevenite. Daca ai hotarat sa iti faci viata de acasa mai usoara si sa iti cumperi o masina de spalat vase, cauta produsul potrivit pornind de la sfaturile de mai jos.

1. Capacitate si dimensiuni

2. Programe si cicluri de spalare

3. Nivel de zgomot

4. Consumul de apa si energie

5. Perioada de garantie

 

1. Capacitate si dimensiuni

Masinile de spalat vase pot avea o capacitate cuprinsa intre 10 si 14 seturi. Un set inseamna o farfurie intinsa, una adanca, un bol, o farfurie pentru desert, o cana, un pahar, lingura, furculita, cutit si lingurita. Ce trebuie sa ai in vedere, este modalitatea de compartimentare, care iti va permite aranjarea cat mai usoara a vaselor in interior. Consulta manualul de utilizare al produsului. Aici vei gasi diferite scheme pentru a folosi spatiul cat mai eficient. Astfel, iti vei putea da seama, daca respectivul model este suficient de spatios pentru nevoile tale.

 

2. Programe si cicluri de spalare

Cerceteaza cu atentie programele masinii de spalat vase, deoarece astfel vei sti exact in ce mod si in cat timp se realizeaza curatarea.

In general, masinile au programe adaptate in functie de gradul de murdarire al vaselor, dar si de cat sunt de fragile. Acestea variaza de la expres la intensiv. Asigura-te ca modelul pe care vrei sa il achizitionezi, are si optiunea de incarcare pe jumatate. Astfel, vei curata vasele in cel mai eficient mod, cu un consum redus de apa, curent electric si detergent. Foarte utile sunt si programele destinate utilizarii zilnice, cum este Eco 50, integrat masinilor de spalat vase de la Arctic.

Nu este de ignorat nici posibilitatea de programare. Te poti bucura de un ragaz de 3, 6 sau 9 ore, pana cand masina va incepe sa functioneze. In acest interval poti adauga si alte vase, sau pur si simplu o poti lasa sa spele in lipsa ta. Cand te vei intoarce acasa vasele vor fi curate si uscate. Singurul lucru pe care il ai de facut este sa le asezi in dulap.

 

3. Nivelul de zgomot

Bucataria este de cele mai multe ori locul in care se aduna toata familia. Acest aspect este si mai important de verificat, daca locuinta ta are o bucatarie de tip open space. Nu ti-ai dori ca sunetul facut de masina de spalat vase sa va intrerupa filmul, emisiunea preferata sau conversatiile. Un nivel de zgomot in jurul a 50dB este unul confortabil raportat la spatiul unei locuinte.

 

4. Consumul de apa si energie

Utilizarea unei masini de spalat vase implica un consum mai mic de apa, decat spalarea manuala.  Un program de spalare utilizeaza in medie 10 litri. Prin comparatie, spalarea manuala a vaselor implica un consum si de 4 ori mai mare.

In ceea ce priveste eficienta energetica, indreapta-ti atentia catre un produs semnalizat ca fiind dintr-o clasa energetica superioara, ce asigura un consum redus de energie.

 

5. Perioada de garantie si testare a produsului

Perioada de garantie a unui produs electrocasnic este un indicator al calitatii acestuia. Orienteaza-te spre un model care se bucura de o perioada extinsa. 5 ani de zile este un termen suficient de lung, care sa iti ofere increderea necesara pentru a cumpara un anumit produs.

Masinile de spalat vase Arctic beneficiaza de o astfel de perioada de garantie. In plus, poti primi 10 ani garantie la motorul Silent Inverter pe care il au unele modele. De asemenea, ai 30 de zile la dispozitie pentru a testa produsul. In acest interval de timp, te poti acomoda cu functiile si te poti convinge daca este potrivit nevoilor tale.