Cum te ajuta masina de spalat vase sa economisesti energie si timp

Publicat la data de: 12/12/2019, 14:34

Autor: Arctic

Cum te ajuta masina de spalat vase sa economisesti energie si timp
Cum te ajuta masina de spalat vase sa economisesti energie si timp
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2019/12/masina-de-spalat-vase.jpg
March 17, 2020
Arctic

Spalatul vaselor manual, mai ales cand este vorba despre o cantitate mare si cu un nivel ridicat de murdarie, poate fi o adevarata corvoada. Doar cand te gandesti la efortul pe care il vei depune si la timpul pe care va trebui sa il investesti in aceasta activitate iti dai seama ca ai prefera sa […]

masina de spalat vase

Spalatul vaselor manual, mai ales cand este vorba despre o cantitate mare si cu un nivel ridicat de murdarie, poate fi o adevarata corvoada. Doar cand te gandesti la efortul pe care il vei depune si la timpul pe care va trebui sa il investesti in aceasta activitate iti dai seama ca ai prefera sa faci orice altceva in loc sa te ocupi de farfuriile si tacamurile murdare din chiuveta.

Din fericire, modernizarea si evolutia tehnologiei reusesc sa simplifice viata fiecaruia dintre noi, astfel incat sa ne folosim putinul timp liber de care dispunem pentru ceea ce ne face cu adevarat placere. Acesta este si motivul pentru care o masina de spalat vase este de un real ajutor in orice locuinta. Un astfel de electrocasnic te ajuta sa economisesti energie si timp pretios, datorita principiilor sale de functionare moderne si practice. 

Cum economisesti energie cu masina de spalat vase

 

Exista un mit conform caruia, daca speli vasele automat, se va inregistra un consum mai mare de apa si de energie electrica. Adevarul este ca, dimpotriva, folosirea unei masini de spalat vase te va ajuta sa reduci cheltuielile din locuinta ta si sa economisesti energie.

Consum redus de apa

Un studiu efectuat de Universitatea Bonn din Germania a constatat ca spalatul manual al vaselor este de trei ori mai costisitor decat cel automat, deoarece presupune consumarea unei cantitati mai mari de resurse. Conform rezultatelor studiului, o masina de spalat vase consuma in jur de 15-22 de litri de apa la un ciclu de spalare, in timp ce, in cazul spalatului manual, cantitatea aproximativa de apa consumata este de 103 litri.

Mai mult decat atat, unele masini de spalat vase sunt capabile sa regleze cantitatea de apa pe care o folosesc in functie de nivelul de murdarie a vaselor, cu acelasi scop al reducerii consumului. Chiar daca, atunci cand speli vasele, incerci sa faci si tu acest lucru, cu siguranta nu poti avea aceeasi eficienta cu senzorii inteligenti ai masinii si, implicit, vei consuma mai multa apa in timpul procesului de curatare.

spalare manuala a vaselor

Consum redus de curent electric

Este adevarat ca masina de spalat vase functioneaza pe baza curentului electric, dar consumul acesteia este foarte mic in raport cu rezultatele pe care le obtii. Alegand o masina de spalat vase care se incadreaza intr-una din clasele superioare de eficienta a consumului energetic, cum ar fi A+++, vei observa ca poti obtine vase perfect curatate fara sa iti fie afectat bugetul. 

Studiile demonstreaza ca o masina de spalat vase are nevoie de doar 0,70 kilowati in decursul unei ore de functionare. In plus, unele modele dispun de programe scurte de spalare pentru momentele in care ai putine vase in masina sau cand cele pe care le vrei curatate nu sunt foarte murdare, astfel incat energia sa nu fie inutil consumata.

Cum economisesti timp cu masina de spalat vase

 

Poate ca spalatul unei singure farfurii murdare nu este o activitate solicitanta, dar lucrurile stau altfel cand iei masa impreuna cu familia sau cand organizezi o aniversare cu mai multi invitati la tine acasa. In aceste situatii, numarul de vase murdare este considerabil mai mare. Acest lucru nu implica doar efort fizic din partea ta, ci mai ales mult timp petrecut in bucatarie.

Alternativa masinii de spalat vase te ajuta sa economisesti timp, pentru ca nu mai esti tu persoana care se ocupa cu indepartarea urmelor de mancare. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci vasele in masina si sa selectezi programul de spalare dorit, iar apoi sa faci absolut orice altceva in timp ce vasele tale sunt curatate. Poti profita de acest interval ca sa te distrezi impreuna cu copiii, sa te bucuri de musafirii pe care ii ai, daca este cazul, sa mergi la cumparaturi sau pur si simplu sa te relaxezi. Felul in care iti petreci timpul liber castigat odata cu folosirea unei masini de spalat vase depinde doar de tine, dar cu siguranta vei gasi o activitate mult mai placuta in care sa te implici in loc sa te chinui cu spalatul vaselor.

Potrivit studiilor, daca timp de un an speli vasele doar in mod automat si renunti la curatarea manuala, castigi 19 zile de care te poti bucura asa cum iti doresti. Mai ales daca ai un program incarcat, in care stai la serviciu peste program si trebuie sa te imparti zilnic intre diverse responsabilitati, acest timp castigat iti va fi cu adevarat de folos.

familie

Masina de spalat vase te ajuta sa economisesti energie si timp, dar nu doar atat. Aceasta te ajuta si sa ai o vesela mult mai curata si mai igienizata, deoarece electrocasnicul foloseste apa la o temperatura mai ridicata decat cea pe care ai putea-o suporta in timpul spalarii manuale. In plus, nu mai trebuie ca mainile tale sa intre in contact cu detergenti care iti pot provoca iritatii sau alergii. Alegand curatarea automata a vaselor tale, ai parte de mai multe sanse de a fi in compania celor dragi si de a face doar lucrurile care iti sunt cu adevarat pe plac.

Sursa foto: shutterstock.com