Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Cum se spala corect blugii ca sa ramana mereu ca noi

Autor: Arctic

Data publicarii: June 5, 2024

Data modificarii: June 5, 2024

Blugii sunt un obiect vestimentar extrem de versatil, iar pastrarea acestora intr-o stare impecabila le va lungi considerabil durata de viata, imbunatatind aspectul oricarei tinute. Igienizarea blugilor la masina de spalat rufe este esentiala. Insa spalarile dese si conditiile nepotrivite pot deteriora materialul din care sunt confectionati.

Afla care este modul corect de spalare a blugilor, pentru a-i mentine mereu in stare impecabila si pentru a preveni decolorarea si deteriorarea materialului.

Instructiuni pentru spalarea blugilor

Spalarea corecta a blugilor reprezinta un pas esential pentru prevenirea decolorarii sau a ingalbenirii acestora. Temperatura apei, detergentul si programul de spalare ales sunt factori care influenteaza conditiile de pastrare a blugilor si starea acestora in timp.

Inainte de a spala blugii, este important sa consulti instructiunile de ingrijire ale acestui produs. Acestea indica in mod explicit modalitatea corecta de spalare a blugilor si temperatura optima pentru ca materialul din care au fost confectionati sa nu se degradeze.

👉Iti doresti ca blugii preferati sa ramana ca noi mai mult timp? Incearca Masina de spalat rufe Arctic AB91421XLWB, dotata cu tehnologii inovatoare, cu un program special pentru spalarea blugilor, ce previne decolorarea acestora si pastreaza intensitatea culorilor.

Pentru ca blugii sa nu aiba de suferit in urma spalarilor repetate, exista o serie de aspecte de luat in considerare pentru igienizarea acestui articol vestimentar.

Temperatura optima a apei pentru spalarea blugilor

Materialul din care sunt confectionati blugii se degradeaza, la temperaturi ridicate. Prin urmare, pentru a nu risca decolorarea sau degradarea tesaturii, este indicat sa speli blugii la temperaturi scazute. Eticheta cu instructiuni pentru ingrijirea blugilor ar trebui sa indice temperatura optima a apei in momentul spalarii. In general, nu se recomanda o temperatura mai mare de 30 de grade.

In cazul in care pe blugi exista pete persistente de murdarie, acestea pot fi eliminate prin aplicarea, direct pe zona vizata, a unui detergent sau a unei solutii pentru eliminarea petelor. In cazul acestui articol vestimentar, o temperatura ridicata nu va fi un aliat de ajutor pentru scoaterea petelor, ci un factor care va duce la deteriorarea materialului.

Detergentul potrivit pentru spalarea blugilor

Pentru a ingriji corect blugii, detergentul ales trebuie sa fie dedicat hainelor colorate. De evitat sunt detergentii universali, care contin inalbitor si care provoaca decolorarea blugilor.

Selectarea programului de spalare adecvat pentru ingrijirea blugilor

Masinile de spalat cu o tehnologie inovatoare au programe de spalare special concepute pentru ingrijirea acestor articole vestimentare. Acestea vor adapta temperatura, viteza de centrifugare si durata ciclului de spalare, pentru a nu degrada blugii.

👉 Pastreaza intensitatea culorilor si calitatea tesaturii blugilor, cu masina de spalat rufe frontala Arctic, dotata cu tehnologia ExtraSteam, care asigura hainelor tale o ingrijire delicata!

In cazul in care masina de spalat nu are un program destinat spalarii blugilor, opteaza pentru un program dedicat culorilor inchise, cu o temperatura care sa nu depaseasca 30 de grade si o viteza de centrifugare moderata.

De asemenea, spala blugii pe dos, pentru a proteja culoarea, si nu ii combina cu alte obiecte vestimentare, pentru a preveni transferul de culoare. In general, atunci cand vei spala blugii pentru prima data, exista riscul ca acestia sa piarda culoare, fapt pentru care este recomandat sa fie igienizati separat sau impreuna cu alti blugi, de aceeasi culoare.

👉 Citeste si cat consuma o masina de spalat rufe, pentru a face alegeri informate, atunci cand iti doresti sa achizitionezi astfel de electrocasnice.

Tehnici de uscare si ingrijire post-spalare a blugilor

Modalitatea de uscare este la fel de importanta precum felul in care se spala blugii. In general, pentru a evita sifonarea, crearea cutelor si decolorarea, blugii trebuie uscati la programe speciale, in uscatorul de rufe sau pe suprafete plane, feriti de razele directe ale soarelui.

👉 Daca iti doresti sa usuci blugii intr-un timp scurt, fara sa-i degradezi, uscatorul de rufe Arctic este solutia. Acesta are un program special de uscare a blugilor, in care se pot usca pantaloni, rochii sau camasi din denim. Totodata, functia auto antisifonare a uscatorului previne sifonarea, prin rotirea automata a hainelor, la intervale de 10 minute, daca acestea nu sunt scoase dupa terminarea programului.

Daca vei usca blugii pe uscatorul de rufe, este indicat sa-i intinzi pe dos si sa eviti aglomerarea, lasand suficient spatiu intre ei, pentru a preveni aparitia cutelor. De asemenea, expunerea directa la soare provoaca decolorarea si ingalbenirea tesaturii, fapt pentru care este de evitat. Usuca blugii intr-un loc aerisit, dar umbros, ferit de razele directe ale soarelui.

Ingrijirea blugilor pentru mentinerea aspectului proaspat

Pentru a pastra blugii ca noi, este important sa acorzi atentie inclusiv tratamentului aplicat dupa spalare si uscare. Aspecte precum calcatul blugilor sau depozitarea acestora le pot influenta durata de viata si aspectul.

Prin urmare, daca blugii sunt sifonati si se impune calcarea acestora, este recomandat sa fie calcati pe dos, evitand temperaturile ridicate, ce ii pot deteriora. In cazul in care blugii prezinta cute fine in urma spalarii, acestea pot disparea in momentul in care pantalonii sunt imbracati. Astfel, calcarea blugilor se recomanda doar in momentele in care aspectul lor este vizibil deteriorat, prin spalare sau uscare.

In plus, depozitarea blugilor este esentiala pentru a-i mentine intr-o stare impecabila. Pentru a-si pastra forma si pentru a nu se sifona, blugii pot fi aranjati pe umerase. In cazul in care materialul din care sunt confectionati este mai dur si nu isi schimba forma cu usurinta, poti depozita blugii in dulap, impachetati cu atentie, pentru a nu forma cute.

Prevenirea decolorarii blugilor

Pentru a preveni decolorarea articolelor vestimentare din denim, exista o serie de factori pe care merita sa-i iei in considerare. De pilda, felul in care se spala blugii, dar si modul in care acestia se usuca sau se depoziteaza.

Iata care sunt cele mai importante metode de prevenire a decolorarii blugilor, pentru a mentine culorile vibrante si luminoase:

  • intoarcerea blugilor pe dos, inainte de a-i spala, pentru a proteja culorile de efectele directe ale detergentului si ale apei;
  • utilizarea unui detergent pentru haine colorate sau pentru blugi, care sa nu contina inalbitori;
  • spalarea blugilor la temperaturi scazute, care sa nu distruga si sa nu decoloreze tesatura;
  • evitarea expunerii directe la soare (lumina solara puternica poate cauza decolorarea rapida a tesaturilor, in special in cazul blugilor inchisi la culoare);
  • respectarea instructiunilor de pe eticheta, care indica modalitatea exacta de ingrijire a blugilor.

Daca blugii ocupa un loc important in garderoba ta, ingrijirea corespunzatoare a acestora iti va permite sa te bucuri de ei o perioada indelungata. Pentru a pastra aspectul impecabil al blugilor, tine cont de modalitatile de igienizare si de spalare recomandate, evitand temperaturile ridicate, razele directe ale soarelui, detergentii cu inalbitori sau depozitarea in conditii improprii.