Ia o oala mare, care poate gazdui doi homari. Adauga apa, cat sa acopere homarii, si aproximativ 1 lingurita de sare la un litru de apa. Incalzeste apa si, cand ajunge la fierbere, arunca homarul viu, cu capul inainte. Apoi, acopera oala si gateste pana cand revine la punctul de fierbere. Redu focul la mediu si gateste homarul atat cat e necesar, in functie de greutatea acestuia: pentru un homar de 350 g, vei avea nevoie de 10 minute, pentru unul de 450 g, de 12 minunte, de 13 minute pentru 550 g si de 1 minut suplimentar pentru fiecare 125 g suplimentare. La sfarsitul acestui pas, homarul va capata o nuanta destul de portocalie. Il poti scoate cu ajutorul clestilor si il poti lasa cateva clipe sa se raceasca.
Pentru a aduce mai multe arome, gateste homarul in supa de legume. De data aceasta, alege o oala mai mare, care sa cuprinda un volum mare de apa, in care ai pus morcovi, telina, praz tocat, precum si 2 linguri de patrunjel tocat. Lasa apa sa fiarba 20 de minute, apoi arunca homarii in oala, pentru 15 minute de gatit sub capac. Scoate homarii, scurge-i si asteapta sa se raceasca, inainte de a-i taia in jumatate sau de a-i curata.
E timpul pentru degustare! Taie sau decojeste homarul, evidentiaza-i aroma cu un strop de sos de unt cu lamaie, maioneza sau sos de corali.
Nu-i arunca cochilia: aceasta poate fi folosita pentru a da aroma supelor, sosurilor sau tocanitelor cu peste.
👉Alege din gama de aragaze de la Arctic pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Dotate cu tehnologii de ultima generatie, ele te vor ajuta sa pregatesti un delicios homar, cu care iti vei incanta intreaga familie.