Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Arctic

Cum se foloseste corect masina de spalat vase

Fie ca ti-ai achizitionat de curand o masina de spalat vase, sau deja detii una de ani buni, aceste sfaturi te vor ajuta sa eficientizezi procesul de spalare al vaselor si sa folosesti masina intr-un mod corect si economic.

  • Clateste vasele - Curata bine resturile de mancare de pe farfurii inainte sa le pui in masina de spalat vase. Astfel, nu vei avea probleme cu infundarea filtrelor, iar vasele tale se vor spala mai usor.
  • Incarca la capacitate maxima - Incarca masina de spalat vase cat mai bine, dar evita supraaglomerarea masinii. Aceasta regula este valabila si pentru masinile de spalat rufe. Vei face astfel economie la apa, energie electrica si detergent.
  • Imparte vasele pe categorii - Aseaza farfuriile intinse si cele adanci in zona inferioara a masinii de spalat. Orienteaza-le cu fata in jos, pentru o scurgere eficienta. Cutitele se aseaza cu varful in jos, iar restul tacamurilor cu manerul in jos. Nu aglomera tacamurile, pentru a avea parte de o spalare eficienta. In zona superioara, daca dispui de o masina cu cos incorporat, aseaza canile si paharele, cu gura orientata in jos, pentru a ajuta scurgerea. In cazul in care asezi platouri de mari dimensiuni in masina de spalat, fii sigur ca acestea nu blocheaza bratul rotativ al masinii.
  • Clasa energetica - Cauta sa alegi un model cu o clasa energetica A sau mai ridicata, pentru a beneficia din plin de avantajele economiei de energie electrica.
  • Verifica filtrele - de multe ori un filtru infundat poate reduce mult performantele masinii tale de spalat. Asigura-te ca filtrul masinii este curat, impiedicand astfel formarea de mirosuri si buna functionare a masinii tale de spalat.
  • Foloseste eficient programele - Pentru a te bucura din plin de vase curate in cel mai scurt timp, cu un cost redus, va trebui sa inveti sa folosesti corect programele masinii tale de spalat vase. Astfel, pentru vasele putin murdare, evita folosirea unui program de clatire. In acelasi fel, daca nu ai nevoie de vase uscate intr-un timp scurt, poti elimina functia de uscare din programul tau. Vasele putine se spala pe o setare Eco 50, Express 30’ sau “Incarcare pe jumatate”, iar cele foarte murdare, precum tigaile si tavile de cuptor se spala folosind programul Intensive 70˚C.

masina arctic

  • Detergent - Nu folosi prea mult detergent, chiar daca vasele sunt mai murdare decat de obicei. Risti astfel ca vasele tale sa ramana cu resturi de detergent pe ele, sau, mai rau, sa nu fie complet spalate, din cauza spumei care supraincarca masina de spalat vase.
  • Uscare - Daca nu ai nevoie de vasele tale curate imediat, poti deschide usa masinii si le poti lasa sa se usuce in timpul noptii. Astfel, vei economisi energie electrica, iar vasele tale vor fi curate si stralucitoare!

Aceste sfaturi nu doar ca iti vor scadea costurile de intretinere, ci iti vor prelungi viata masinii tale de spalat vase, pentru ca tu sa te bucuri mai mult timp de electrocasnicele tale. Nu uita sa folosesti si sfaturile de pe site-ul Arctic si nu ezita sa contactezi un specialist daca intampini orice fel de dificultati.