Cum pastrez igiena in bucatarie atunci cand gatesc?

Publicat la data de: 05/17/2020, 19:45

Autor: Arctic

Cum pastrez igiena in bucatarie atunci cand gatesc?
Cum pastrez igiena in bucatarie atunci cand gatesc?
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2018/12/RD6A0073-1.png
May 27, 2020
Arctic

Bucataria ar trebui sa fie un loc sigur si un mediu curat in care sa poti gati in siguranta. Este important sa mananci sanatos, asigurandu-te ca alegi retete si ingrediente cu un amestec echilibrat de nutrienti. Dar, de asemenea, este important sa gatesti sanatos, mentinand bucataria si alimentele fara bacterii. Tehnologia produselor noastre te ajuta sa pastrezi […]

familia Arctic

Bucataria ar trebui sa fie un loc sigur si un mediu curat in care sa poti gati in siguranta. Este important sa mananci sanatos, asigurandu-te ca alegi retete si ingrediente cu un amestec echilibrat de nutrienti. Dar, de asemenea, este important sa gatesti sanatos, mentinand bucataria si alimentele fara bacterii.

Tehnologia produselor noastre te ajuta sa pastrezi un mediu igienic atunci cand pregatesti mancare pentru cei dragi.

Depozitati alimentele in mod corect in frigider

 

Cand vine vorba de depozitarea alimentelor, frigiderele sunt foarte utile si sunt un aparat esential in bucatarie, dar, din pacate, cele mai multe greseli de igiena care se fac in bucatarie sunt in procesul de depozitare a alimentelor in acest electrocasnic. Nu uitati sa nu pastrati mancarea calda in frigider. Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a o depozita.

Fresh Max 0 °C

 

Compartiment special cu temperatura apropiata de 0°C. Pastreaza si asigura conditiile optime a alimentelor perisabile, precum carne sau lactate. Ofera metoda optima pentru depozitarea sau decongelarea in siguranta a alimentelor, pentru ca tu sa le prepari exact atunci cand ai nevoie.

AK60406NFMT++

Combina frigorifica AK60406NFMT++

Vezi produsulkeyboard_arrow_right

Modelul Arctic AK60406NFMT++ pe langa compartimentul Fresh Max 0°C este dotat si cu tehnologia Full No Frost.

Modelul face parte din gama Efi Line, avand condensatorul integrat in peretii laterali, oferindu-i un design semi-incorporabil ce se va alinia perfect cu mobila din bucatarie. In plus, gama Efi Line este caracterizata si de un consum scazut de electricitate garantat de certificarea energetica A++, permitandu-ti sa economisesti vizibil la urmatoarea factura.

Atentie la curatarea cuptorului

 

Ca si frigiderul, cuptorul este un alt aparat principal al bucatariei. Dupa fiecare utilizare, trebuie sa stergeti interiorul cuptorului si, de asemenea, trebuie sa curatati in mod regulat tavile pe care le folositi. 

Daca folosesti frecvent cuptorul, incep sa se depuna bucati mici de mancare si grasime in interior. Acest amestec de bucati de mancare si grasime este un mediu propice pentru bacterii si acestea pot contamina alimentele la urmatoarea utilizare. Bucatile mici de mancare pot provoca fum si miros neplacut. 

Autocuratare Pirolitica

 

Aceasta functie foloseste temperaturi inalte de pana la 480°C, pentru a arde complet toate reziduurile existente din interiorul cuptorului. Acestea sunt transformate in cenusa si pot fi indeparate usor printr-o simpla stergere cu o laveta uscata, fara a fi nevoie sa folositi solutii chimice de curatare. Pentru un consum de energie redus si un grad de murdarie mai mic poate fi utilizat programul eco pyrolitic, care asigura o economie de energie de 25% fata de programul obisnuit.

Descopera categoria noastra de cuptoare incorporabile keyboard_arrow_right

AROIE21300RXP

Cuptor incorporabil AROIE21300RXP

Vezi produsulkeyboard_arrow_right

Sfaturi pentru a iti pastra alimentele in siguranta

 

  • Spalati-va mainile inainte de a pregati mancarea. 
  • Asigurati-va ca suprafetele pe care pregatiti mancarea sunt curatate complet.
  • Spalati bine toate fructele si legumele inainte de a le manca sau de a le gati.
  • Evitati prepararea carnii si a legumelor crude pe aceeasi suprafata. Curatati meticulos suprafata inainte de preparare pentru oricare dintre cele doua alimente.
  • Asigurati-va ca gatiti bine mancarea, in special carnea.
  • Evitati mentinerea alimentelor expuse la temperatura camerei mai mult de 2 ore, deoarece bacteriile se inmultesc foarte repede.
  • Asigurati-va ca hainele de bucatarie sunt spalate sistematic si corect, deoarece acestea pot fi un teren de reproducere pentru tot felul de bacterii care va pot imbolnavi.