Cum iti organizezi lucrurile intr-o baie foarte mica

Publicat la data de: 03/25/2020, 09:29

Autor: Arctic

Cum iti organizezi lucrurile intr-o baie foarte mica
Cum iti organizezi lucrurile intr-o baie foarte mica
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2020/03/organizarea-unei-bai-mici-265626455.jpg
March 27, 2020
Arctic

O baie foarte mica nu se afla pe lista nimanui de dorinte cand vine vorba despre achizitionarea sau inchirierea unei locuinte. Pe de alta parte, dimensiunile baii nu se numara, de obicei, printre criteriile decisive, motiv pentru care este posibil sa te afli si tu printre cei care au nevoie de ajutor pentru organizarea lucrurilor […]

organizarea unei bai mici

O baie foarte mica nu se afla pe lista nimanui de dorinte cand vine vorba despre achizitionarea sau inchirierea unei locuinte. Pe de alta parte, dimensiunile baii nu se numara, de obicei, printre criteriile decisive, motiv pentru care este posibil sa te afli si tu printre cei care au nevoie de ajutor pentru organizarea lucrurilor din aceasta incapere, astfel incat sa economisesti cat mai mult spatiu.

Daca ai o baie foarte mica, nu trebuie sa te descurajezi sau sa faci compromisuri in ceea ce priveste nivelul de confort sau aspectul. Exista multe metode prin care iti poti organiza eficient obiectele si poti alege sa construiesti chiar tu cateva spatii de depozitare pe care sa le amplasezi, ulterior, in baia ta.

 

Alege o masina de spalat mica sau monteaz-o in alta incapere

 

Masina de spalat rufe are dimensiuni destul de mari, asa ca amplasarea ei intr-o baie foarte mica s-ar putea sa nu fie o idee tocmai buna, pentru ca va ocupa mai mult de jumatate din suprafata ei. O poti monta in holul din apropierea baii, daca spatiul iti permite, sau in bucatarie.

O alta varianta este sa alegi o masina de dimensiuni mai mici, care sa aiba capacitatea de 5 kilograme, de exemplu. Poti transorma spatiul ramas liber deasupra acesteia pentru a monta un raft pentru depozitare. Analizeaza atent situatia inainte de a lua o decizie, achizitioneaza produsul care se potriveste cel mai bine asteptarilor tale si amplaseaza masina intr-un loc cat mai avantajos pentru confortul tau. Desigur, nu trebuie sa faci niciun compromis din punctul de vedere al calitatii, ci doar sa iei in calcul toate aspectele pentru a face alegerea cea mai potrivita.

Amplaseaza cosuri si rafturi de perete

 

Alegerea unor rafturi suspendate pentru depozitarea produselor cosmetice si a celor de ingrijire personala - sticlele cu sampon, gel de dus, parfumuri, produse de make-up si toate celelalte - te va ajuta sa nu supraaglomerezi spatiul mic din baia ta. Acest tip de rafturi iti va permite sa asezi un numar mai mare de obiecte pe o suprafata redusa, deoarece pe un singur perete vei putea amplasa trei sau poate chiar patru rafturi, unul sub altul. Alternativa mai putin avantajoasa este sa asezi produsele intr-un dulap care sa ocupe aproape un sfert din podea.

depozitare obiecte in baie

Alege o cada cu spatii de depozitare

 

Daca ai o baie foarte mica, dar care iti permite, totusi, sa ai o cada, este o idee excelenta sa optezi pentru una care are si spatii de depozitare in partea inferioara sau sa incerci sa construiesti tu astfel de spatii. Nu doar ca vei economisi spatiu pretios, dar, in acelasi timp, vei pastra un aspect placut al baii, deoarece produsele pe care le ai nu vor fi la vedere si nu vor afecta estetica incaperii.

De asemenea, poti folosi inteligent spatiul din jurul cazii, adica marginea acesteia si peretii, tot pentru depozitarea diverselor obiecte pe care le ai. Suspenda doua cosuri in care sa pui prosoape rulate si un raft pentru produsele de igiena si vei reusi sa obtii atat o atmosfera aerisita vizual, cat si suficient loc liber pentru a te simti confortabil.

rafturi cada

Construieste rafturi deasupra toaletei si sub chiuveta

 

Spatiul care se afla deasupra toaletei este, de obicei, ignorat, desi utilizarea lui ar putea fi o solutie foarte buna pentru organizarea obiectelor dintr-o baie mica. Poti amplasa niste rafturi - cumparate sau construite de tine - in acea zona si sa depozitezi pe ele produse de curatenie, prosoape, produse de ingrijire personala sau orice alte obiecte ai in baie. Avand in vedere ca acel spatiu oricum nu era folosit si reprezenta, de fapt, un perete gol, il poti folosi cu incredere pentru ca baia ta, desi mica, sa fie cat mai prietenoasa si mai confortabila.

Si spatiul de sub chiuveta este, de multe ori, ignorat si neutilizat, desi este locul perfect pentru a depozita numeroase obiecte. In functie de tipul chiuvetei si de posibilitatea de a folosi spatiul din jurul ei, monteaza in partea inferioara niste rafturi, pe care sa asezi cosuri cu prosoape sau cutii cu produse.

amenajare baie mica

Adauga cuiere sau suporturi pe usa

 

Ideea cuierelor clasice pe usa de la baie nu este o noutate, insa, alegand unele suporturi orizontale pentru prosoape sau halate de baie, economia de spatiu va fi si mai mare. In plus, accesul la aceste obiecte este foarte facil, iar aceasta varianta te va ajuta sa castigi spatiu in locurile de depozitare in care ai aseza, in mod normal, prosoapele.

Aceeasi varianta o poti alege si pentru usile dulapurilor - poti monta pe interiorul lor niste mici suporturi, pe care sa asezi obiectele carora le gasesti cu greu locul prin baie. Vizual, acestea nu vor incarca imaginea baii, ceea ce inseamna ca este inca o solutie care iti poate fi de ajutor in cazul in care ai o baie cu dimensiuni foarte reduse.

usa baie

O baie foarte mica poate fi privita ca un dezavantaj al unei locuinte, insa depinde doar de tine sa gasesti solutiile potrivite care sa asigure confortul tau si al familiei tale. Alegerea si amplasarea electrocasnicelor, montarea rafturilor si utilizarea inteligenta a fiecarui spatiu din baie te vor ajuta sa uiti ca aceasta nu este atat de mare pe cat ti-ai dori.

Sursa foto: shutterstock.com