Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Cum alegi electrocasnicele pentru bucatarie: criterii pentru eficienta si confort

Autor: Arctic

Data publicarii: November 12, 2020

Data modificarii: June 9, 2022

Dintre toate incaperile unei case, bucataria este una dintre cele mai polivalente. Cu o multime de exigente pe care trebuie sa le satisfaca, acest spatiu nu are nevoie doar de o estetica atractiva, ci si de o functionalitate exemplara. Mai importanta decat decoratiunile interioare si mai utila chiar si decat cel mai ergonomic mobilier, aparatura electrocasnica din bucataria noastra sustine stilul de viata al fiecarui membru al familiei. Atunci cand preparatele preferate ale tuturor ies exact ca in reteta, fara efort, fructele si legumele se mentin proaspete pentru mult timp, iar vesela straluceste, ramane suficient timp pentru orice alte planuri. Pentru o bucatarie echipata cat mai bine, trebuie sa te concentrezi pe avantajele tehnice oferite de fiecare echipament.

Ce tehnologii iti fac viata mai usoara

In alegerea aparaturii electrocasnice pentru bucatarie, iti doresti sa stii ca vei ajunge la un rezultat ce va bucura intreaga familie. Compatibilitatea cu mobilierul, aspectul modern sau usurinta in exploatare sunt avantaje importante, care vor face din bucataria casei un loc in care fiecare membru al familiei se va simti bine. Mai presus de toate aceste caracteristici, tehnologiile incorporate in cele mai noi aparate electrocasnice iti vor face mai placut fiecare moment. Iata ce inovatii te ajuta sa obtii mai mult randament de la un aparat electrocasnic cu adevarat modern:

Aparatele frigorifice

Nimic nu este mai important decat ingredientele de calitate, pentru reusita unei retete. Un aparat frigorific fiabil si prietenos cu mediul te va surprinde cu tehnologii fara precedent, croite pe nevoile familiei tale. Blue Tech este functia inovatoare a combinelor frigorifice Arctic, prin care legumele si fructele beneficiaza de efectul de fotosinteza chiar si pe perioada in care sunt stocate in compartimentul special. Lumina albastra genereaza o perioada de pastrare mai lunga cu 30% decat in cazul unui compartiment conventional. Air Flow Dual Tech pune in miscare curentii de aer multifunctionali, pentru o distribuire uniforma a temperaturii si umiditatii si o combatere a mirosurilor neplacute, in compartimentul de refrigerare si in cel de congelare. Astfel, nu pastrezi alimentele doar proaspete, ci si gustoase si aromate, pentru mai multa vreme. Eco Led iti ofera un iluminat puternic, dar cu mai putina caldura si cu o eficienta energetica de sapte ori mai mare decat pana acum.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de APARATE FRIGORIFICE

Aragazurile si electrocasnicele incorporabile

Clatitele, tartele, placintele, quiche-urile, checurile si mai ales cozonacii aduna in jurul mesei toti pofticiosii, la capatul unei cine copioase. Indiferent daca apreciezi carnea bine rumenita sau preparatele vegane, un aragaz si un cuptor incorporabile performante te pot transforma intr-un chef de ocazie. Gatirea asistata cu ventilatie si incalzirea inferioara fac din aragazul tau un asistent ideal in incercarea de a aborda retete noi, iar o plita incorporabila cu functia Touch Control iti permite sa accesezi toate functiile printr-o singura atingere. 

Sistemul anti-scurgere Liquid Drop Self opreste alimentarea cu energie electrica, in cazul in care lichidul din vasul de gatit se revarsa, pentru a ramane in siguranta. Alaturi de acesta, blocarea displayului te ajuta sa uiti de grija pornirii accidentale a arzatoarelor. Atuul unui cuptor incorporabil Arctic, ce iti aduce timp liber pretios, este autocuratarea pirolitica. Aceasta functie foloseste temperaturi de peste 480°C, pentru a arde reziduurile existente in interiorul cuptorului. Alternativ, in functie de model, ai la dispozitie functia Self Clean, care foloseste un panou absorbant ce dizolva grasimea si vaporii care se depun in timpul coacerii.

Vezi categoria noastra de  ▶ ELECTROCASNICE INCORPORABILE

Masinile de spalat vase

Oricat de agreabila ar fi o masa in familie, partea ei mai putin placuta va fi mereu aceeasi: spalatul vaselor. Din fericire, masina de spalat vase te scapa de aceasta activitate cronofaga si incomoda. Fie ca vrei sa speli farfuriile, paharele sau tacamurile, programele cu parametri specifici te ajuta sa obtii stralucire deplina si economie sporita in privinta consumului de energie electrica. Programul intensiv 70˚C te ajuta sa indepartezi murdaria persistenta de pe oale si tigai, iar pentru curatarea vaselor cu un grad mediu de murdarire, ai la dispozitie functia Eco 50, utila in cazul vaselor utilizate zi de zi. Express 30 iti ofera vase sclipitoare in numai o jumatate de ora, iar toate acestea, in siguranta deplina. Sistemul Aqua Protect opreste alimentarea cu apa, in cazul unei scurgeri petrecute accidental. Aspectul impecabil al paharelor si al vaselor din sticla este garantat de sistemul de dedurizare a apei, iar umplerea masinii de spalat vase nu este obligatorie. Optiunea de incarcare pe jumatate optimizeaza ciclurile de spalare, pentru un spalat eficient, cu un consum minim de resurse.

Vezi categoria noastra de 👉MASINI DE SPALAT VASE

Cum prelungesti durata de viata a electrocasnicelor

Pentru ca tehnologiile avansate pe care le inglobeaza electrocasnicele tale sa fie cu adevarat eficiente, este nevoie sa folosesti aparatele frigorifice, incorporabilele sau masinile de spalat vase cat mai intelept. Vei obtine un consum bun de energie electrica si vei avea rezultate de exceptie pe o perioada de timp cat mai mare, daca vei urma sfaturile de mai jos:

  • curata frecvent bobinele, garniturile usilor frigiderului sau pe cele ale combinei frigorifice. Vei preveni supraincalzirea motorului din cauza prafului si vei obtine, de fiecare data, o inchidere ermetica a usilor. Astfel, consumul energetic se va situa mereu in parametrii producatorului, iar aparatul va avea o functionare liniara;
  • nu permite acumularea de grasime in exces, in cuptor. Aceasta poate infunda arzatorul sau aerisirea, ceea ce va duce la cresterea inutila a consumului de energie si chiar la defectiuni majore;
  • incarca masina de spalat vase conform specificatiilor fiecarui program si curata periodic filtrele. Ciclul de spalare a interiorului masinii te va ajuta sa indepartezi resturile de mancare si sa previi infundarea. 

Cu sfaturile de mai sus, te vei bucura de o bucatarie frumoasa si echipata adecvat, in acord cu cerintele stilului tau de viata. Tehnologia de ultima ora si folosirea inteleapta a echipamentelor te vor ajuta sa ai randament energetic deplin, dar si performanta.

Credit foto: Shutterstock