Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Crestem specialisti si lideri: inscrie-te la Future In Talent (FIT)

Autor: Arctic

Data publicarii: August 4, 2021

Data modificarii: June 9, 2022

Talentul ingineresc nu exclude aptitudinile soft. Dimpotriva, cei mai buni profesionisti din domenii tehnice sunt aceia care reusesc sa le imbine pe amandoua.

Esti unul dintre ei sau ti-ar placea sa fii? Hai sa afli cum poti contribui la dezvoltarea ta inscriindu-te la Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program! Este vorba despre un program intensiv de dezvoltare cu durata de trei ani, destinat tie, absolventului de masterat in domeniul tehnic, ce iti doresti o cariera de succes alaturi de noi.

👇 Iata ce criterii trebuie sa intrunesti, ce putem invata impreuna in urmatorii 3 ani si care sunt beneficiile acestui program practic. 👇

Avantajele programului: dinamism si schimb de experienta

Cea mai profunda si durabila invatare este cea in care si practici. Un program comprimat si accelerat cum e FIT, ce foloseste metode educationale moderne si imersive, vine in completarea educatiei teoretice, clasice, primita pe parcursul anilor de studiu.

Principala diferenta adusa de program fata de invatamantul clasic este elementul central in jurul caruia s-a construit structura lui. Scoala clasica se concentreaza asupra profesorului si a materiei pe care o preda, in timp ce FIT pune accent pe cei care primesc informatia si pe modul in care ei pot deprinde abilitatile dorite. Prin practica, informatia este mai usor de asimilat si retinut.

Prin colaborarea si schimbul de experienta dintre viitorii profesionisti inscrisi in program, acestia isi vor sedimenta cunostintele dobandite pana atunci. Ansamblul de cursuri si workshopuri, precum si intrevederile interculturale, au menirea sa creeze un mindset expansiv, orientat spre problem-solving si o dezvoltare transversala.

Programul este gandit ca o experienta holistica, cu o puternica componenta interculturala, ce incurajeaza dezvoltarea abilitatilor de diversitate, incluziune si acceptare. Mai mult, participantii vor fi expusi la stiluri de colaborare si leadership diferite fata de cele autohtone, oferindu-le o noua perspectiva. Printre activitatile ce sustin acest obiectiv, se numara:

  • Evenimentele culturale specifice, desfasurate online si on-site.
  • Experiente specifice pentru aprofundarea mostenirii identitare a tarilor din program, in speta Turcia: de exemplu, vizite in locatii turistice cunoscute, precum si cursuri de dans traditionale.
  • Workshopuri despre cultura si obiceiurile natiunii respective.

Prin alaturarea de abilitati complementare, tehnice si de leadership, participantii isi vor dezvolta propriul set de tactici si metode prin care sa confrunte si sa depaseasca pe cont propriu provocarile profesionale.

Cum arata planul de dezvoltare

Cresterea abilitatilor tehnice si a celor de leadership ale participantilor se bazeaza pe un plan de dezvoltare si formare personalizat, un mentor dedicat si un program de studii. Acesta va fi axat pe dobandirea de experienta practica si de cunostinte menite sa le completeze pe cele obtinute in laboratoarele universitare.

Primii doi ani de program vor fi dedicati consolidarii cunostintelor de specialitate si pregatirii pentru roluri de experti. Primul modul va avea o durata de 15 luni si va consta intr-o perioada de rotatie intre cinci departamente tehnice din cadrul celor doua fabrici Arctic de la Gaesti si Ulmi. Al doilea modul va dura opt luni si se va concentra pe dezvoltarea practica a abilitatilor de management de proiect.

Un al treilea an optional de pregatire este adresat celor care dovedesc potential si doresc sa isi dezvolte abilitatile de leadership. Timp de sase luni, cu posibilitate de extindere pe inca 6 luni, participantii vor fi membrii activi ai unei echipe in unul dintre departamentele unei fabrici din cadrul grupului Arçelik. Astfel, ei vor lua contact cu o cultura diferita. Modulul final presupune elaborarea si implementarea unui proiect pe o tema decisa impreuna cu managerii Arctic si Arçelik.

„Educatia, invatarea continua, specializarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor sunt printre prioritatile companiei noastre, fiind esentiale pentru a ne adapta si a raspunde conditiilor globale aflate in schimbare rapida. Romania are multe talente in domeniul tehnic, iar proiectul Future In Talent Graduate Engineering Program reprezinta o modalitate de a investi in viitorul tarii si de a creste, in acelasi timp, viitoarea generatie de leaderi ai Arctic. Atragerea celor mai valorosi tineri ne va intari pozitia de lider si ne va aduce mai aproape de transformarea Romaniei intr-un hub de productie la nivel european” Murat-Buyukerk-Arctic Murat Büyükerk CEO Arctic

Cand incepe programul

Procesul de recrutare a fost lansat saptamana trecuta in trei universitati din Romania – Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea din Pitesti – si patru din Turcia – Universitatea Tehnica din Istanbul, Universitatea Tehnica din Orientul Mijlociu, Universitatea Boğaziçi si Universitatea Koç. Printre criteriile de selectie se numara media ultimului an de studiu, nota la lucrarea de dizertatie (cel putin 8), lipsa restantelor, activitatile extracurriculare si recomandarile venite din partea cadrelor didactice.

Proiectul este o premiera in cadrul grupului de pana acum si face parte din strategia noastra de management si dezvoltare a talentelor. FIT Graduate Engineering Program va incepe in luna octombrie 2021 cu un numar estimat de 20 de participanti din Romania si Turcia.

Descopera toate detaliile si aplica aici!