Chiar ai nevoie de hota in bucatarie? Pe scurt: DA

Publicat la data de: 03/29/2021, 07:06

Autor: Arctic

Chiar ai nevoie de hota in bucatarie? Pe scurt: DA
Chiar ai nevoie de hota in bucatarie? Pe scurt: DA
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/03/Trepte_viteza_hota.jpg
March 30, 2021
Arctic

Se poate intampla ca atunci cand gatesti sa iti priasca mai putin masa pregatita, daca bucataria ramane imbacsita de toate mirosurile din timpul prepararii. Din fericire, cu o hota buna, iti ramane doar bucuria pranzurilor si cinelor reusite, fara disconfortul mirosurilor neplacute! Disponibile in mai multe modele diferite, cu specificatii variate, hotele sunt tot mai […]

Se poate intampla ca atunci cand gatesti sa iti priasca mai putin masa pregatita, daca bucataria ramane imbacsita de toate mirosurile din timpul prepararii. Din fericire, cu o hota buna, iti ramane doar bucuria pranzurilor si cinelor reusite, fara disconfortul mirosurilor neplacute!

Disponibile in mai multe modele diferite, cu specificatii variate, hotele sunt tot mai raspandite in case si apartamente, tocmai datorita versatilitatii si utilitatii lor. Poti alege hota ideala in functie de culoare, cu elemente de design negru, de inox sau de culoare alba. Cum faci sa simplifici decizia?

👇 Iata un ghid rapid pentru a identifica hota potrivita in spatiul tau de acasa. 👇

Cu sau fara evacuare

Diferenta dintre cele doua modele este modul de functionare. Hota cu evacuare elimina aerul imbacsit printr-un tub de evacuare care da in exterior. In acest caz, atat hota cat si aragazul vor trebui sa fie amplasate cat mai aproape de geam, pentru ca tubul de evacuare sa nu traverseze prea mult din spatiul bucatariei.

In cazul hotelor cu filtru, aerul este recirculat, pentru a-l intoarce curat inapoi in interiorul bucatariei. Unele dintre filtre pot fi curatate periodic si refolosite, in timp ce filtrele de unica folosinta vor fi inlocuite complet. Perioada la care va trebui sa ne ocupam fie de schimbarea totala, fie de spalarea filtrelor, va fi cam o data la 2-3 luni.

👉 Hota AHT60B de la Arctic iti simplifica munca datorita filtrelor anti grasime lavabile pe care le foloseste pentru purificarea aerului din bucataria ta. Hota absoarbe particulele si aburul din timpul procesului de gatire iar filtrele pe care le utilizeaza sunt usor de intretinut, fiind lavabile.

Puterea de absorbtie

Capacitatea de evacuare a hotelor se masoara in metri cubi de aer, inlocuiti in decursul unei ore. Puterea de absorbtie a acestora va fluctua in functie de treapta de intensitate aleasa.

Spre exemplu, 👉 hota decorativa AHI6332B de la Arctic ofera 3 trepte de viteza, care permit ajustarea modului de functionare in timpul prepararii mancarii, asa incat sa pastrezi o atmosfera placuta in bucatarie. Astfel, si capacitatea de absorbtie va varia intre 140 si 320 metri cubi pe ora, in concordanta cu nivelul de viteza selectat.

Functionala versus decorativa

Cand vine vorba de estetica, este important sa fii foarte realist cu privire la posibilitati. Intr-o bucatarie modesta, o hota decorativa, impunatoare, nu-si va avea locul. Tot asa, o bucatarie mare isi poate pierde mult din potential daca nu ai grija sa incluzi si intre electrocasnice piese cu personalitate care sa o scoata din anonimat.

👉  Hota decorativa AHI6332B de la Arctic, cu un aspect negru, elegant, va aduce un plus de rafinament in bucatarie. Dimensiunile, forma si culoarea o vor scoate in evidenta si nu va trece neremarcata in bucatarie. Prin contrast, hota incorporabila AHT6121X de la Arctic este menita sa fie discreta si ramane cea mai potrivita optiune intr-o bucatarie compacta. Usor de integrat fara sa aiba nevoie de mult spatiu, vine cu avantajele functionale ale unei hote traditionale, fara sa atraga suplimentar atentia.

Departe de a fi un calcul de matematica, utilarea si dotarea bucatariei tine foarte mult de ce iti doresti, ce conteaza pentru tine, stilul actual de viata precum si cat de departe in viitor privesti cand planifici amenajarea sau reamenajarea. Insa cat de importanta este prezenta unei hote in bucatarie ramane indiscutabil. Inchipuie-ti doar: conturezi cum vrei sa arate viitorul, cu un pahar de vin in fata, asezat la masa de bucatarie. Cel mai bine e sa nu te distraga nimic de la acest proces care-ti poate aduce o mare implinire - cu atat mai mult daca e vorba de mirosul de cartofi prajiti, care-si croieste drum printr-o pacla groasa de fum.

Sursa foto: Shutterstock