Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Cheesecake fara coacere – retete usoare si rapide

Autor: Arctic

Data publicarii: October 16, 2019

Data modificarii: October 17, 2019

Le recunosti gustul dintr-o mie de prajituri. Au acea crema fina, un blat crocant si un gust dulce, usor sarat, numai bun pentru weekendurile in care ai pofta de ceva bun. Nu ai nevoie de aragaz ca sa le gatesti si daca alegi sa renunti la topping, nici macar de foc, doar de un blender sau un robot de bucatarie si de bucuria de a-i surprinde pe cei dragi cu un desert consistent si delicios.

Vorbim in acest articol despre cateva retete usoare si rapide pe care merita oricand sa le incerci.

Reteta de cheesecake cu topping din dulceata de afine

reteta cheesecake dulceata afine

Textura blatului crocant, gustul acrisor al afinelor si crema fina de branza combinate dau o aroma delicioasa pe care orice iubitor al cheesecake-urilor o intelege perfect.

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiti;
  • 100 g unt topit, 80% grasime.

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g mascarpone;
  • 300 g crema de branza;
  • 250 g frisca lichida (smantana pentru frisca);
  • 100 g zahar pudra;
  • 20 g gelatina;
  • esenta de vanilie.

Ingrediente pentru topping:

  • 350 g dulceata de afine;
  • 5 g gelatina foi;
  • 3 linguri apa.

Mod de preparare:

Pentru inceput poti face blatul de prajitura, pisand biscuitii cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucatarie. Cand sunt maruntiti perfect, poti adauga untul topit si racit, amestecand pana cand compozitia se imbiba in mod egal. Pe fundul unei tavi rotunde (recomandat sa aiba un diametru de aproximativ 23 de cm) transfera amestecul si preseaza foarte bine, pana cand obtii un blat uniform. Pune tava la rece, in frigider pentru 30 de minute si intre timp poti pregati crema.

In primul rand, pune gelatina intr-un bol mai mare, adauga 50 ml de apa si amesteca bine. Dupa cateva minute, pune totul la foc mic pana cand gelatina se dizolva complet si devine lichida. Separat, asaza crema de branza intr-un bol potrivit, adauga zaharul pudra si amesteca totul cu ajutorul unui mixer. Cand zaharul s-a topit, pune cele 250 g mascarpone, smantana pentru frisca si esenta de vanilie, aproximativ o lingura. In final, adauga gelatina topita si racita si amesteca pana cand ingredientele se leaga perfect. Acum crema este gata, asa ca poti monta desertul.

Peste blatul de biscuiti toarna crema intr-un strat uniform, pune prajitura la frigider si cat timp se raceste poti pregati toppingul.

Pentru ultima etapa, trebuie sa lasi foile de gelatina la inmuiat in apa rece, timp de zece minute. Separat, intr-un bol potrivit, pune dulceata si trei linguri de apa, apoi lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute la foc mic. Adauga foile de gelatina bine stoarse si amesteca pana cand gelatina este complet topita. Lasa toppingul sa se raceasca bine, apoi pune-l deasupra cheesecake-ului. Inainte de a-l servi, mai lasa-l la frigider aproximativ doua ore. Asteptarea cu siguranta va merita, iar desertul va fi savurat cu multa pofta!

Cheesecake fara coacere cu ciocolata si crema de branza

reteta cheescake cu ciocolata

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a prepara un desert delicios. Cei mici cu siguranta il vor indragi. Crema fina impreuna cu blatul crocant sunt combinatia perfecta de texturi, asa ca reteta merita incercata, mai ales ca nu necesita coacere, ci doar placerea ta de a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat gatit usor si rapid.

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiti;
  • 100 g unt topit, 80% grasime.

Ingrediente pentru crema:

  • 350 g ciocolata;
  • 250 g mascarpone;
  • 250 g crema de branza;
  • 50 g afine pentru ornat.

Mod de preparare:

Pregateste mai intai blatul pentru tort. Cu ajutorul unui robot de bucatarie faramiteaza biscuitii cat mai marunt, topeste untul si amesteca cele doua ingrediente pana cand se omogenizeaza perfect. Pe fundul si peretii unei tavi rotunde pentru tort (recomandat este sa aiba un diametru de 23 cm) preseaza foarte bine biscuitii pana cand obtii un blat uniform. Cand este gata, pune tava la rece, in frigider, timp de 20 de minute. Intre timp pregateste crema. Intr-un bol separat, folosind un mixer sau un blender vertical, amesteca crema de ciocolata, crema de branza, mascarpone. Amestecul obtinut toarna-l peste blatul rece si niveleaza totul. Pune apoi cheesecake-ul la rece, timp de cinci ore. In final, poti orna cheesecake-ul cu cateva afine crude sau un amestec de fructe de padure.

Reteta de cheesecake cu jeleu de capsuni

reteta cheescake cu jeleu

Fie ca alegi sa prepari acest desert la inceputul verii, cand pe piata gasesti capsuni proaspete si aromate, fie ca alegi sa il faci cu fructe congelate, fii sigur ca va iesi delicios. Nu are nevoie de coacere, doar de cateva ingrediente si de 30 de minute pentru a fi gata.

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiti;
  • 100 g unt topit, 80% grasime. 

Ingrediente pentru crema: 

  • 250 g mascarpone;
  • 300 g crema de branza;
  • 250 g frisca lichida (smantana pentru frisca);
  • 100 g zahar pudra;
  • 20 g gelatina;
  • 50 ml apa sau lapte;
  • esenta de vanilie. 

Ingrediente pentru jeleu:

  • 800 g capsuni;
  • 150 g zahar;
  • 30 g gelatina;
  • zeama de la doua lamai;
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare:

In primul rand, pregateste blatul pentru prajitura pisand biscuitii marunt cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie. Topeste apoi untul si cand acesta se raceste incorporeaza-l cu biscuitii pana ce acestia se imbiba complet. Cand amestecul este gata, asaza-l pe fundul unei tavi rotunde si preseaza-l pana cand formezi un blat uniform. Pune-l apoi la rece, in frigider, timp de 20 de minute. In acest timp pregateste crema si jeleul.

Pune gelatina sa se hidrateze intr-un bol in care ai adaugat 50 ml de apa sau lapte, amesteca bine si dupa cateva minute, asaza bolul pe aragaz la foc mic. Este foarte important sa nu lasi apa sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca pana cand gelatina se dizolva complet si devine lichida. Separat, cu un mixer, amesteca zaharul pudra, crema de branza, mascarpone, smantana pentru frisca si o lingurita de esenta de vanilie. Cand toate ingredientele s-au omogenizat adauga gelatina topita si racita si amesteca bine. Acum poti monta desertul. Peste blatul de biscuiti toarna crema obtinuta intr-un strat uniform, apoi pune prajitura la frigider. In acest timp vei pregati jeleul pentru topping.

Pentru ultima etapa trebuie mai intai sa pasezi cu un blender vertical capsunile, zaharul si zeama de lamaie. Amesteca totul bine, apoi pune compozitia la foc mediu timp de 10 minute, pana cand zaharul se dizolva complet. Separat, inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care adaug-o peste capsuni. Amesteca cinci minute, pana cand observi ca toppingul a devenit mai consistent. Opreste focul si lasa jeleul sa se raceasca 15 minute.

Cand este complet racit, poti scoate cheesecake-ul din frigider si il poti orna. Cu ajutorul unui polonic sau al unei linguri, distribuie uniform jeleul peste crema intarita. In final poti pune cateva capsuni si fulgi de ciocolata.

Sursa foto: Pixabay