Cele mai simple retete de bruschete

Publicat la data de: 05/12/2021, 09:00

Autor: Arctic

Cele mai simple retete de bruschete
Cele mai simple retete de bruschete
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/05/retete-bruschete_1382307728.jpg
May 13, 2021
Arctic

Simple, rapide, delicioase, bruschete sunt aperitive de origine italiana, care, deseori, au la baza paine prajita, ulei de masline si putin usturoi. Sunt o gustare excelenta, atat pentru familie, cat si pentru musafiri. Pentru a-ti eficientiza munca, poti folosi drept ajutoare in bucataria ta fie prajitorul de paine, fie un cuptor dotat cu functia grill. […]

Simple, rapide, delicioase, bruschete sunt aperitive de origine italiana, care, deseori, au la baza paine prajita, ulei de masline si putin usturoi. Sunt o gustare excelenta, atat pentru familie, cat si pentru musafiri. Pentru a-ti eficientiza munca, poti folosi drept ajutoare in bucataria ta fie prajitorul de paine, fie un cuptor dotat cu functia grill. Indiferent ce alegi, noi ti-am pregatit cateva retete de brushete simple, gata in doar 10 minunte.

Reteta bruschete cu rosii si usturoi

Fara indoiala, una dintre cele mai cunoscute retete de bruschete este cea cu usturoi, rosii si busuioc. Mixul dintre cele trei arome da o savoare unica de care multi se indragostesc. 

Ingrediente necesare pentru bruschete cu rosii:

  • 1 paine bagheta
  • 500 g rosii cherry
  • 1 mana frunze de busuioc
  • 5 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si  piper

Mod de preparare: 

Pentru inceput, poti taia bagheta in felii egale, potrivite, cam de grosimea unui deget. Unge fiecare felie cu putin ulei, asaza-le pe o tava, apoi introdu-o la cuptor, timp de trei minute pe fiecare parte, la o temperatura de 200 grade, sub grill. Ideal este sa ai un cuptor dotat cu functia grill inferior cu ventilatie. Efectul de grill este mai mic decat in cazul utilizarii grill-ului complet si il poti folosi pentru portii mici sau medii. Un astfel de model este si Aragazul Arctic AMG5612STLX. Descopera mai multe detalii in categoria Aragaze cu grill

Atunci cand feliile de paine sunt prajite, le poti scoate din tava si le poti freca, pe o parte, cu putin usturoi, pentru a capata aroma. Separat, taie rosiile cubulete, impreuna cu usturoiul ramas. Amesteca rosiile si usturoiul, apoi toaca busuiocul si pune-l peste legume. Adauga sare si piper dupa gust. In final, folosind o lingurita, asaza compozitia pe feliile de paine prajita si serveste bruschetele.

Reteta de bruschete cu usturoi si cascaval

La fel ca in cazul bruschetelor cu rosii, este ideal sa folosesti un cuptor prevazut cu grill sau incalzire inferioara, cum este si Pachetul Incorporabil Arctic AROSC22130XD. Cele 4 functii de gatire ale cuptorului iti simplifica munca, fiind solutia ideala pentru rumenirea rapida la suprafata alimentelor. Obtii, fara efort, preparate perfecte, crocante. Feliile le mai poti praji in tigaie, plita sau, daca stai la curte, direct pe un gratar. Descopera mai multe detalii in categoria cuptoare incorporabile.

Ingrediente necesare pentru  bruschete cu usturoi si cascaval

  • 1 paine bagheta 
  • cascaval ras
  • 4 catei de usturoi
  • mix de ierburi uscate
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare:  

Feliaza bagheta in mod egal. Unge feliile cu putin ulei de masine. Piseaza usturoiul marunt, adauga putina sare si putin ulei, apoi amesteca bine, pana cand obtii o pasta. Pune sosul de usturoi obtinut pe fiecare felie in parte. Adauga cascavalul ras, iar pe deasupra, pune mixul de ierburi aromate. Da tava la cuptor pentru 10-15 minute.

Citeste si: Ghidul electrocasnicelor necesare pentru a gati o cina romantica

Reteta bruschete cu branza

Asemanatoare retetei cu rosii si busuioc, bruschetele cu branza vin cu ceva in plus. La aceasta reteta, de regula, se foloseste mozzarella, insa, in functie de preferintele tale, poti utiliza atat parmezan, cat si branza telemea. 

Ingrediente necesare pentru bruschete cu branza

  • 4 felii de paine
  • 8-10 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi 
  • ulei de masline
  • 250 g parmezan ras/mozzarella/branza telemea

Mod de preparare:  

Mai intai, peste feliile de paine poti turna putin ulei, doar cateva picaturi. Pune feliile intr-o tava si da-o la cuptor 5-10 minute, pana se rumenesc si prind o nuanta placuta. Intre timp, toaca marunt rosiile si piseaza doi catei de usturoi. Pune cele doua ingrediente intr-un bol. Adauga parmezanul, mozzarella sau branza telemea.

Reteta de bruschete cu bacon

Pentru „iubitorii de proteine”, exista si retete de bruschete cu carne, mai exact, cu bacon. Delicioasa si usor de preparat, aceasta gustare este gata in cateva minute. 

Ingrediente necesare pentru bruschete cu bacon

  • 4 felii de paine 
  • 8 rosii cherry
  • 4 felii de bacon
  • 250 g mozzarella
  • ulei de masline
  • 1 mana frunze de busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare:  

Cele patru felii de paine se ung cu putin ulei si se pui in tava, la cuptor, 10-15 minute. In acest timp, toaca marunt rosiile si busuiocul, apoi zdrobeste doi catei de usturoi. Amesteca cele trei ingrediente intr-un bol, adaugand sare si putin piper. Feliile de bacon se prajesc cateva minute in tigaie, pana se rumenesc. Cand painea s-a prajit, scoate feliile din cuptor si unge fiecare felie cu al treilea catel de usturoi ramas. Peste paine pune amestecul de rosii, cate o felie de bacon si o felie de mozzarellla. In final, mai poti pune inca o data feliile in cuptor, 2-3 minute, pana se topeste putin mozzarella.

Reteta de bruschete cu somon

Combinatia dintre crema de branza si somon este una reusita. Daca la ea mai adaugi putin marar sau alte verdeturi, rezultatul va avea si mai mult succes.

Ingrediente necesare pentru bruschete cu somon

  • 1 paine bagheta 
  • 140 g somon afumat
  • 200 g crema de branza 
  • 150 g masline verzi, fara samburi
  • marar proaspat sau alte verdeturi

Mod de preparare:  

Pentru inceput, taie bagheta de paine in felii egale si pune cateva picaturi de ulei peste fiecare felie. Lasa cuptorul sa se incalzeasca la 160-200 de grade Celsius, Apoi, pune feliile de paine la prajit. Lasa-le sa se rumeneasca 10-15 minute. Cand sunt gata, scoate tava din cuptor si lasa painea sa se raceasca. Cand feliile au ajuns la temperatura camerei, unge-le cu crema de branza, apoi pune bucatile de somon, feliile de masline si mararul verde, tocat marunt.

Asadar, tu ce reteta ai incerca?

Sursa foto: Shutterstock