Iti place sa gatesti si vrei sa te bucuri de savoarea mancarurilor si deserturilor tale cat mai mult timp. Nu refuzi nici gustul legumelor si fructelor proaspete, textura inconfundabila a produselor lactate ori aromele bogate ale semipreparatelor. Cand vine vorba de pastrarea lor in conditii optime, frigiderul dotat cu tehnologii si functii speciale, tocmai in acest sens, iti este un ajutor de nadejde.
In cele ce urmeaza, ti-am pregatit un scurt ghid despre cele mai eficiente si utile tehnologii, functii si compartimente pentru frigiderul tau, care contribuie la mentinerea prospetimii alimentelor si bauturilor. Totodata, afli si cat timp rezista la frigider alimente de baza precum lactatele, carnea, ouale sau legumele, dar si mancarurile ori prajiturile.
Tehnologii ale frigiderului tau, pentru alimente mereu proaspete
Atunci cand alegi un frigider care sa se potriveasca perfect nevoilor tale, unul dintre criteriile esentiale este sa fie dotat cu tehnologii inovatoare, functii speciale si compartimente cu proprietati deosebite. Totul, pentru un consum redus de resurse si eficienta maxima in ceea ce priveste conditiile optime de pastrare a alimentelor si bauturilor proaspete, gatite sau semipreparate. Totodata, un design incorporabil sau semi-incorporabil te ajuta sa folosesti eficient spatiul pe care il ai la dispozitie. Din aceasta perspectiva, iti prezentam in continuare care sunt cele mai utile tehnologii ale combinelor frigorifice Arctic.
Tehnologia Full No Frost
Unul dintre criteriile importante pentru ca alimentele sa se pastreze in conditii optime, cat mai mult timp, este ca temperatura din interiorul combinei frigorifice sa se mentina constanta. Vechile modele te obligau ca, periodic, sa dezgheti frigiderul manual, operatiune care necesita destul de mult timp. Acum, datorita tehnologiei Full No Frost, beneficiezi de un sistem de racire care impiedica formarea ghetii si mentine un nivel optim de umiditate, cu ajutorul curentilor de aer. Astfel, alimentele se vor pastra proaspete, fara sa fie nevoie de interventia ta pentru inlaturarea ghetii. De asemenea, la Arctic gasesti noua gama de aparate frigorifice EFI Line, al caror atribut esential este eficienta energetica, ceea ce confera un consum optim de energie.
Tehnologia Air Flow Dual Tech
Cu ajutorul tehnologiei Air Flow Dual Tech, temperatura si umiditatea sunt distribuite uniform in toate compartimentele aparatului frigorific, inclusiv in cele de tip Garden Fresh, destinate pastrarii legumelor si fructelor. Astfel, alimentele isi mentin aromele si texturile, pentru ca isi pastreaza prospetimea timp indelungat, nu se deshidrateaza, iar mirosurile nu se intrepatrund.
Daca vrei sa te bucuri de performantele tehnologiilor Air Flow Dual Tech si Full No Frost, descopera combina frigorifica Arctic AK60366NFEMT++, dotata si cu Garden Fresh, compartimentul special dedicat depozitarii legumelor si fructelor.
Combina Frigorifica, Arctic, AK60366NFEMT++, 366 L, H 186 Cm, Metal Look
Functia inovatoare Blue Tech
Legumele si fructele se vor mentine proaspete cu pana la 30% mai mult decat in conditii standard, cu ajutorul functiei inovatoare Blue Tech. Prin intermediul luminii albastre continue din interiorul frigiderului, este pastrat efectul de fotosinteza.
Daca vrei sa te bucuri de prospetimea si savoarea inconfundabila a fructelor si legumelor cu pana la 30% mai mult timp fata de un compartiment standard, alege combina frigorifica AK60406E40NFMT, dotata cu functia inovatoare Blue Tech.
Combina Frigorifica, Arctic, AK60406E40NFMT, 406 L, H 202,5 Cm, Metal Look
Compartimentul special Fresh Max 0°C
Una dintre cele mai mari provocari, cand vine vorba despre pastrarea mancarurilor in conditii optime, astfel incat sa fie bune pentru consum si dupa perioade mai mari de timp, este reprezentata de produsele perisabile, cum sunt carnea si lactatele. Din fericire, exista o solutie si in acest sens: compartimentul special Fresh Max 0°C pentru depozitarea sau decongelarea in siguranta a alimentelor.
Pastreaza in conditii optime carnea proaspata si lactatele, precum si prospetimea fructelor si legumelor, cu ajutorul combinei frigorifice Arctic AK60406NFMT++, dotate cu cele doua compartimente speciale: Fresh Max 0°C si Garden Fresh.
Combina Frigorifica, Arctic, AK60406NFMT++, 406 L, H 203 Cm, Metal Look
Compartimentul Garden Fresh
Daca ai nevoie de un spatiu generos pentru depozitarea legumelor si a fructelor proaspete si, totodata, vrei sa scapi de grija alimentelor perisabile care trebuie consumate rapid, atunci un model de frigider dotat cu un compartiment special Garden Fresh si cu unul Fresh Max 0°C poate fi varianta potrivita pentru tine. Totodata, sistemul de racire Full No Frost va oferi un nivel optim al umiditatii.
Descopera combina frigorifica Arctic AK60406NF++, special conceputa pentru o bucatarie moderna.
Combina Frigorifica, Arctic, AK60406NF++, 406 L, H 203 Cm, Alb
Cat timp rezista la frigider alimentele si bauturile de baza
Oricat de performant ar fi frigiderul tau, este bine sa tii cont si de anumite recomandari referitoare la timpul cat rezista la frigider alimente precum lactatele, carnea, legumele, fructele sau mancarurile gatite.
Cat rezista la frigider mancarea gatita
Confort expertilor de la Mayo Clinic, mancarea gatita poate fi tinuta la frigider, in conditii optime, de la trei pana la patru zile sau chiar mai mult, in functie de tipul preparatului. Iata cateva exemple:
Mancare gatita |
Cat rezista la frigider |
Cat rezista la congelator |
ciorbe, supe cu legume sau care au si carne, fripturi cu sosuri de legume |
3-4 zile |
2-3 luni |
carne gatita la cuptor, curcan |
3-4 zile |
2-6 luni |
pui pane, chiftele |
3-4 zile |
1-3 luni |
pizza |
3-4 zile |
1-2 luni |
quiche cu orice fel de umplutura |
3-5 zile |
2-3 luni |
placinte cu mere, dovleac |
3-4 zile |
1-2 luni |
budinci, creme cu ou |
3-4 zile |
nu se pun la congelator |
Apoi, in cazul salatelor proaspete si al sandvisurilor care contin pui, sunca, ton, recomandarea este sa fie consumate imediat ce au fost pregatite, insa, daca acest lucru nu este posibil, sa le pastrezi la frigider, dar acoperite cu folie de plastic si nu mai mult de 3-4 zile.
Cat rezista la frigider alimentele proaspete si semipreparatele
Din fericire, cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare pot fi prevenite prin gatirea adecvata a alimentelor si prin depozitarea lor corecta in frigider. Iata care sunt cateva recomandari ale Serviciului American de Inspectie si Siguranta Alimentara (FSIS):
Alimente proaspete sau semipreparate |
Cat rezista la frigider |
Cat rezista la congelator |
oua |
3-5 saptamani |
nu se congeleaza |
iaurt |
1-2 saptamani |
1-2 luni |
branza proaspata de vaci, urda, cas |
1 saptamana |
nu se congeleaza |
branza maturata |
6 luni, fara sa fie desfacuta 3-4 saptamani, dupa ce a fost desfacuta |
6 luni |
lapte |
7 zile |
3 luni |
unt |
2 saptamani |
3 luni |
smantana |
1-3 saptamani |
nu se congeleaza |
carne proaspata (vita, porc, oaie, miel) |
3-5 zile |
4-12 luni |
carne tocata mixta |
1-2 zile |
3-4 luni |
legume si verdeturi proaspete (ardei, castraveti, morcovi, telina, conopida, broccoli) |
1-3 zile |
2-3 luni |
ciuperci |
1-3 zile (necuratate) |
nu se congeleaza |
pepene galben, rosu |
1-3 zile (doar daca e taiat) |
nu se congeleaza |
fructe de padure, capsuni |
1-2 zile (nespalate) |
3-6 luni |
Tehnologiile, functiile si compartimentele speciale care contribuie la mentinerea alimentelor proaspete cat mai mult timp pot reprezenta atuuri atunci cand alegi frigiderul potrivit. Retine, insa, ca este nevoie si de atentie din partea ta, in ceea ce priveste modul de depozitare a acestora, termenele de valabilitate ori timpul maxim pana la care pot fi consumate in conditii de siguranta.