Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Cele mai bune retete de limonada pe care sa le prepari cand vrei sa te racoresti

Autor: Arctic

Data publicarii: July 22, 2019

Data modificarii: June 9, 2022

Ce faci cand iti este foarte cald si cauti cu nerabdare un mod prin care sa te racoresti? Iti faci o limonada! Aceasta nu doar ca te va face sa mai uiti de temperaturile foarte ridicate de afara, dar te va si relaxa si iti va da ocazia sa te joci cu aromele, astfel incat sa obtii limonada perfecta pentru tine. Daca ti-am facut pofta de o limonada, gasesti in continuare cateva idei de retete ca sa iti prepari una, in functie de preferintele tale.

1.  Limonada cu lamaie, ghimbir si miere

 

Cea mai comuna limonada este cea cu lamaie, dar ii poti da un gust mai placut daca ii adaugi ghimbir si, in loc de zahar, miere. Pe langa aceste 3 ingrediente, mai ai nevoie doar de apa plata si, daca vrei, de cuburi de gheata. Modul de preparare este foarte simplu: amesteca sucul lamailor cu o radacina de ghimbir data pe razatoare si cu mierea si, la final, pune apa plata peste acest amestec. Pentru un aspect mai placut poti pastra cateva felii de lamaie ca sa le adaugi inainte de a bea limonada. Ca sa fii sigur de efectul racoritor al limonadei, las-o la frigider pentru cateva ore inainte de a o bea sau adauga-i cateva cuburi de gheata. Daca vrei sa obtii 1 litru de limonada, sunt suficiente 3 lamai si o singura radacina de ghimbir, iar miere pui in functie de cat de dulce vrei sa fie aceasta.

limonada cu lamaie

2. Limonada cu zmeura

 

Si la aceasta limonada vei avea nevoie de lamai, doar ca aroma predominanta va fi cea de zmeura. Vei avea nevoie, in primul rand, de suc de zmeura, pe care il poti obtine in doua moduri. Poti zdrobi zmeura intr-o strecuratoare sau poti pune niste zahar peste zmeura pe care vrei sa o folosesti la limonada si sa o lasi cateva ore pana sa se produca sucul de care ai nevoie. Dupa ce l-ai obtinut, amesteca-l cu miere si cu suc de lamaie si, la final, adauga apa rece. Inainte de a o servi poti pune in limonada cateva felii de lamaie, cateva cuburi de gheata si niste zmeura intreaga.

3. Limonada cu pepene

 

Pepenele este, probabil, cel mai iubit fruct al verii si este chiar recomandat sa il consumi in timpul sezonului cald deoarece ajuta la hidratare si este bogat in vitamine. Ca sa prepari o limonada cu pepene nu va trebui sa folosesti si apa deoarece acesta lasa suficient suc. Ai nevoie de un pepene mai mare, pe care sa il lasi la racit cateva ore intr-un aparat frigorific, din care sa inlaturi samburii si pe care sa il storci apoi, folosind un storcator. Sucul obtinut amesteca-l cu zeama de lamaie, cu miere si cu menta si apoi lasa-l la racit. Limonada ta este gata de servire si, daca vrei, poti pune in ea inainte de a o bea si niste frunze de menta pentru un gust mai intens si mai racoritor.

4. Limonada cu piersici

 

Piersicile sunt bune oricum le-ai consuma: in compot sau dulceata, in prajituri sau torturi, simple, dar si intr-o limonada pe care sa o savurezi atunci cand vrei sa te racoresti. Ca sa o prepari ai nevoie de piersici bine coapte, din care sa scoti samburii si pe care sa le tai felii. Pune aceste felii intr-un vas si adauga peste ele zeama de lamaie, zahar sau indulcitor, frunze de menta si gheata. Finalizeaza limonada adaugand apa plata sau minerala peste acestea si amestecand. Pentru o aroma mai intensa, lasa limonada la frigider pentru cel putin jumatate de ora inainte de a o consuma.

limonada cu piersici

Poti face limonada cu orice alt fruct iti place, dar este foarte important sa o consumi rece si sa lasi timp aromelor sa iasa din fructe pentru a te bucura asa cum trebuie de ele. De asemenea, poti folosi fructele preferate si ca sa gatesti diverse preparate in ton cu vremea calda de afara, cu care sa te rasfeti si sa te energizezi.

Sursa foto: Shutterstock.com