Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Arctic

Cum prepari cele mai bune retete cu carne tocata

Indiferent ca e de vita, curcan, miel sau porc, carnea tocata, pe langa faptul ca e foarte usor de gatit, te poate ajuta sa pregatesti feluri de mancare gustoase si spectaculoase, numai bune sa impresioneze musafirii. Dupa un pranz copios, cu un preparat din carne tocata, te poti delecta cu un desert delicios si rapid.

Descopera categoria noastra de produse incorporabile, pentru preparate de exceptie, pe baza de carne tocata si nu numai. 

  • Cum se dezgheata corect carnea tocata
  • Cum nu e indicat sa dezgheti carnea
  • Cum gatesti carnea tocata
  • Retete delicioase cu carne tocata

Cum se dezgheata corect carnea tocata

retete carne tocata

Dezghetatul carnii tocate nu e doar o chestiune de siguranta alimentara (trebuie sa avem grija sa nu lasam bacteriile sa se dezvolte pe ea, in timpul procesului de dezghetare), ci si una de gust.
In cazul in care inveti sa o dezgheti corect, carnea va avea o textura mult mai buna, pentru ca umiditatea a fost reabsorbita corect in fibrele ei. In caz contrar, atunci cand carnea e decongelata incorect, preparatele gatite cu ea vor fi mai uscate, iar diferenta va putea fi sesizata inclusiv la nivel de gust.

Care e, deci, cea mai buna cale de a dezgheta carnea tocata?

  • Mutarea in frigider. Cea mai buna metoda de dezghetare a carnii e, fara indoiala, scoaterea ei din congelator si mutarea in frigider. In acest fel, trecerea nu va fi una radicala, carnea va ramane la o temperatura constanta, iar bacteriile nu vor avea timp sa se dezvolte.
  • Dezghetarea la microunde. O a doua metoda corecta, dar care nu necesita atat de mult timp precum cea de mai sus, e dezghetarea carnii cu ajutorul cuptorului cu microunde. Ar trebui sa ai grija doar sa nu o tii in cuptor mai mult decat e nevoie, pentru ca astfel, risti ca, din cauza faptului ca microundele incalzesc inegal preparatele, sa descoperi ca o parte din carne a fost „accidental” preparata. De asemenea, e important sa gatesti carnea dezghetata imediat dupa ce o scoti din cuptor, pentru a nu le da timp bacteriilor sa se formeze. 

Vezi toata gama noastra de produse si alege un congelator pe gustul tau, care sa corespunda nevoilor tale.

Cum nu e indicat sa dezgheti carnea

La polul opus, cele mai nesigure metode de dezghetare a carnii tocate sunt prin lasarea ei la temperatura camerei sau prin scufundarea in apa fierbinte. Atunci cand alegi sa dezgheti carnea astfel, mijlocul ei ramane inghetat, in timp ce partea de la suprafata devine un mediu propice dezvoltarii germenilor.

3 tips & tricks pentru dezghetarea carnii:

Atunci cand dezgheti carnea prin mutarea ei din congelator in frigider, ideal ar fi sa alegi sa o muti pe raftul cel mai de jos.
Carnea care se afla in plin proces de dezghetare nu trebuie sa intre in contact cu restul mancarii pe care o ai in frigider. Cu alte cuvinte, e bine sa o izolezi cat mai mult de restul alimentelor. Dupa ce o dezgheti cu ajutorul cuptorului cu microunde, nu ar trebui sa intarzii gatirea ei mai mult de 30 de minute. 

Gaseste un frigider care se potriveste atat nevoilor tale, cat si stilului in care ai amenajat bucataria.

Cum gatesti carnea tocata

retete carne tocata

Dupa ce ai dezghetat carnea corect, urmatorul pas ar fi sa te asiguri ca o si gatesti cum trebuie. Daca tii cont de cateva sfaturi simple, ai toate sansele sa gatesti preparate care ii vor incanta pe toti membrii familiei tale.

Sfaturi pentru gatirea carnii tocate:

  • Nu e recomandat sa gatesti in tigaie carnea tocata pe care tocmai ai dezghetat-o. Explicatia e simpla: sucul natural continut in carne se transforma, prin inghetare, in cristale, iar in momentul in care o vei scurge de grasime, ii vei anula gustul specific, suculent.
  • Pentru burgeri, carnea cu cea mai putina grasime e sortimentul ideal. Pentru chiftele, ar trebui sa alegi una cu mai multa grasime. De asemenea, dupa ce ai modelat burgerul, ideal e sa apesi usor in centrul lui.
  • Inainte sa prepari burgeri, trebuie sa te asiguri ca tigaia e foarte bine incinsa.
  • Carnea isi reduce volumul atunci cand temperatura la care e gatita e mai mare.
  • Nu apasa burgerul cu o spatula; ideal ar fi sa folosesti o furculita, pentru ca spatula il face sa isi piarda sucul.
  • In cazul chiftelelor, poti folosi pesmet inmuiat in lapte, pentru a le face mai suculente.

Retete delicioase cu carne tocata

Poti sa incorporezi carnea tocata in preparate delicioase, care sa ii impresioneze inclusiv pe musafirii care iti vor trece pragul casei. Chiftelutele, burgerii sau musacaua sunt doar cateva dintre retetele pe care le poti pregati cu carne tocata.