Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Arctic introduce vehicule utilitare 100% electrice inflota auto destinata retelei de service-uri

Autor: Arctic

Data publicarii: February 8, 2024

Data modificarii: February 8, 2024

Compania Arctic, liderul pietei locale de electrocasnice, continua eforturile in directia reducerii amprentei de carbon si introduce vehicule utilitare 100% electrice in flota auto destinata retelei de service-uri. Initiativa face parte din strategia de sustenabilitate a companiei, fiind un prim pas in procesul de tranzitie catre un parc auto verde.

 

Un numar de 10 utilitare electrice Renault Kangoo E-Tech au intrat in flota destinata retelei de service-uri Arctic. Noile vehicule electrice vor deservi centrele din judetele Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Dolj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Suceava si Brasov. Repartizarea acestora a avut in vedere acoperirea zonelor urbane mari si cu activitate intensa. Concomitent, in toate locatiile vor fi montate si statii de incarcare dedicate, care sa asigure functionarea eficienta a flotei auto.

Aceasta prima schimbare in parcul auto al companiei va genera un impact pozitiv, urmand a fi evitate anual emisiile a aproximativ 37 de tone de dioxid de carbon. In prezent, Arctic administreaza o retea de 36 de centre de service, pentru care dispune de un parc auto alcatuit din 110 vehicule.


De-a lungul ultimilor ani, la Arctic am imbinat gestionarea eficienta a resurselor, utilizarea de energie verde si adoptarea de tehnologii inovatoare, demonstrand ca sustenabilitatea, eficienta operationala si competitivitatea nu sunt doar compatibile, ci si interconectate. Acest nou pas pe care il facem vine sa intareasca angajamentul nostru de a ne desfasura operatiunile cu un impact redus asupra mediului. Vom continua sa implementam masuri pe tot lantul valoric, care sa ne permita sa contribuim activ la dezvoltarea unui viitor sustenabil”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer, Arctic.


Cu cele 36 de reprezentante in cele mai mari orase din tara, Arctic este singura companie de pe piata locala care detine propria retea de service cu acoperire la nivel national. Echipa dedicata de experti reprezinta un element vital pentru organizatie si o parte esentiala a angajamentului fata de clienti. Astfel, pe langa dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic sau al consumului de apa, Arctic are in focus si eficientizarea propriilor operatiuni.


Inovarea in serviciile pe care le oferim estre strans legata de angajamentul nostru de a contribui la crearea unui viitor mai bun. Aceasta tranzitie catre un parc auto verde ne va permite sa reducem emisiile de carbon si, totodata, sa oferim un exemplu concret de responsabilitate in interactiunea cu clientii nostri”, a precizat Ovidiu Stefanescu, Director Customer Care Service, Arctic.


In ultimii ani, Arctic a facut pasi importanti in integrarea practicilor sustenabile in intregul sau lant valoric. Aceasta a vizat implementarea unor serii de masuri, in conformitate cu viziunea centrata pe sustenabilitate a grupului Arçelik, care prevede atingerea obiectivului de zero emisii de carbon pana in 2050. In prezent, Arctic opereaza la Ulmi una dintre cele mai sustenabile unitati de productie Industry 4.0 din lume.

Performantele fabricii de masini de spalat rufe au fost recunoscute la nivel international de catre Forumul Economic Mondial, care a acordat unitatii statutul de Sustainability Lighthouse, distinctie menita sa evidentieze producatorii care aplica inovatii Industry 4.0 pentru protejarea mediului.

Anul trecut, Arctic a finalizat cu succes instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din Gaesti, extinzand concomitent capacitatea existenta a instalatiei de la Ulmi. In 2022, in ambele fabrici, compania a pus in aplicare 35 de proiecte de optimizare a consumului de energie, care au dus la economii de energie de 7.567 GJ si au prevenit emisia a 561 de tone echivalent CO2.