Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Apa infuzata si beneficiile sale: retete de incercat acasa

Autor: Arctic

Data publicarii: October 9, 2020

Data modificarii: June 9, 2022

„Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic minimum 2 litri de apa”.  Asa cum stim, acesta nu este un simplu mesaj ce ruleaza frecvent pe micul ecran, ci si un obicei pe care merita sa il implementam in rutina zilnica. Organismul uman are nevoie de apa ca sa functioneze normal, insa la fel de importanta precum cantitatea este si calitatea. In articolul acesta, discutam despre una dintre solutiile pe care le avem la indemana atunci cand dorim sa respectam recomandarea anterioara. Cum ne putem educa sa bem mai multa apa? Rezolvarea poate veni din partea retetelor de apa infuzata. Avantajul lor este ca nu contin calorii sau zahar adaugat si sunt destul de gustoase, aromate si usor de pregatit.

Cum se prepara apa infuzata

Apa infuzata poate fi gata in 5-10 minute, iar pentru prepararea ei ai nevoie de: 

  • un borcan inalt cu inchidere ermetica sau o carafa de sticla ori de plastic fara BPA sau Bisfenol A – un compus chimic folosit in producerea de material plastic;  
  • apa plata sau filtrata;
  • fructe, legume, plante aromate proaspete (este recomandat sa folosesti alimente de sezon); 
  • un aparat frigorific care sa ofere racire optima si prospetime indelungata alimentelor. 

👉  Descopera AICI frigiderul cu doua usi Arctic AD54280MT cu garantie 5 ani

Indiferent de fructele si legumele alese, pasii pentru pregatirea apei infuzate sunt simpli. Se umple carafa cu apa plata la temperatura camerei, se feliaza legumele sau fructele, apoi se adauga in apa. Fructele si legumele mici, precum murele, afinele, merisoarele, coacazele, dudele sau zmeura se pot pune intregi la infuzat. Carafa se pune la frigider pentru 4-6 ore – timp necesar pentru a aromatiza apa. Daca o lasi peste noapte, va deveni si mai gustoasa.

👉  Descopera AICI intreaga gama de aparate frigorifice Arctic

Apa infuzata – retete de incercat acasa

Secretul care va da un gust excelent retetelor de apa infuzata sta in prospetimea ingredientelor pe care le folosesti. De exemplu, plantele aromate trebuie sa fie verzi si culese cat mai recent. De asemenea, recomandat este ca fructele sau legumele alese sa fie de sezon si cat mai proaspete. In cazul in care nu ai mai preparat apa infuzata pana acum, nu stii ce ingrediente sa folosesti si ai nevoie de cateva surse de inspiratie, iti oferim urmatoarele retete rapide, pe care le poti testa chiar astazi.

Apa infuzata cu lamaie, ghimbir, castravete, menta

Pentru aceasta reteta ai nevoie de trei litri de apa plata, un castravete de dimensiune medie, o lingurita de ghimbir proaspat ras, trei lamai mici si 15 frunze de menta proaspata. Compozitia se lasa la infuzat in frigider, pentru cel putin doua ore, iar apoi se poate servi. Aceasta combinatie de ingrediente va oferi o aroma excelenta apei, dar si cateva beneficii in plus: de exemplu, ghimbirul si menta sunt bogate in vitamine, aminoacizi si antioxidanti care pot hrani organismul. 

👉  Citeste si: Cele mai eficiente si utile tehnologii pentru frigiderul tau – cum pot rezista mai mult alimentele

Apa cu zmeura, pere si rozmarin

Este o reteta ideala pentru zilele de vara, cand organismul are nevoie de un plus de hidratare. Pentru prepararea ei, ai nevoie de un litru de apa, o ceasca de zmeura, cateva crengute de rozmarin si o para Ina Estival sau alte soiuri care au perioada de maturare la mijloc de august. Avantajul acestei combinatii de zmeura, para si rozmarin sta in savoarea si aromele oferite. Astfel, aceasta apa infuzata impresioneaza prin gustul sau unic, dar si prin proprietatile rozmarinului.

Apa cu pepene si menta

O alta reteta ideala pentru zilele de vara este apa infuzata cu pepene si menta. Ai nevoie de 500 ml apa, cinci frunze de menta si de o cana de cubulete de pepene fara samburi. Compozitia se lasa la infuzat in frigider, pentru cel putin doua ore, iar apoi se poate servi.

Ce alte ingrediente poti folosi

Desigur ca retetele de apa infuzata sunt nenumarate, iar modul de combinare a ingredientelor tine de imaginatia si gustul fiecaruia. Iata alte cateva sugestii care te vor cuceri de la prima gustare:

  • castravete, portocala si lamaie;
  • lamaie, cimbru si rozmarin;
  • piersici, nectarine si ghimbir;
  • telina, pere, ananas, castravete;
  • telina, mere, castravete, ghimbir;
  • mar, telina si morcov;
  • capsuni si frunze de busuioc;
  • castravete, marar, menta; 
  • castravete si kiwi;
  • portocala, lamaie, ananas:
  • capsuni, lime si castravete.

Beneficiile apei infuzate

Gusturile si aromele apei infuzate nu sunt singurele motive pentru care merita sa incerci aceste retete. Apa plata in care au fost infuzate fructe, legume sau plante aromate iti poate aduce si alte avantaje: 

  • Poate fi o alternativa buna pentru sucurile dulci si acidulate;
  • Este o bautura aromata, ideala pentru persoanele care vor sa inlocuiasca apa plata cu o solutie de hidratare fara zahar adaugat; 
  • Retetele de apa infuzata sunt variate iar rezultatul final are un aspect deosebit;  
  • Apa infuzata nu contine calorii, asa ca nu iti va sabota dietele sau curele de slabire;
  • Te poate ajuta sa consumi o cantitate optima de lichide in fiecare zi;
  • Iti permite sa folosesti orice fructe sau legume doresti. 

Nu in ultimul rand, ingredientele adaugate in apa ii ofera aroma si o fac sa aiba un gust diferit de fiecare data. Slabe sunt sansele sa te plictisesti inventand noi combinatii. Modul in care poti crea retetele iti da libertatea sa fii cat mai creativ si sa te bucuri de toate gusturile preferate. 

Sursa foto: Shutterstock