Alegerea programului de spalare in functie de tesatura

Publicat la data de: 12/04/2020, 11:34

Autor: Arctic

Alegerea programului de spalare in functie de tesatura
Alegerea programului de spalare in functie de tesatura
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/02/Capacitate_de_incarcare_8.jpg
March 30, 2021
Arctic

Fie ca vorbim de pata aceea de vin rosu care nu s-a lasat curatata, sau de rochia din dantela nepurtata de teama curatarii ulterioare, fiecare dintre noi avem macar cate o poveste de groaza cu spalarea hainelor. Insa cati dintre noi au tinut cont de caracteristicile tesaturii in alegerea programului de curatare al masinii de […]

Fie ca vorbim de pata aceea de vin rosu care nu s-a lasat curatata, sau de rochia din dantela nepurtata de teama curatarii ulterioare, fiecare dintre noi avem macar cate o poveste de groaza cu spalarea hainelor. Insa cati dintre noi au tinut cont de caracteristicile tesaturii in alegerea programului de curatare al masinii de spalat?

In majoritatea cazurilor in care sfarsim dezamagiti si ne dam batuti, o facem cand inca mai avem multe sanse sa indepartam murdaria incapatanata de pe perechea favorita de blugi sau sa salvam camasa ingalbenita. Pentru asta, avem nevoie sa stim in primul rand exact care sunt programele cele mai folositoare de care dispun masinile noastre de spalat, si pe care le folosim prea putin sau chiar deloc. Iata mai jos cateva dintre ele, care se vor dovedi de un real folos in situatii de impas.

Spalare rapida / Expres 14'

Pentru tinutele plimbate doar pana la coltul strazii cand ai fost la magazin, dar pe care le simti totusi imbacsite, exista un program de spalare dedicat. Este vorba despre programul scurt al masinii de spalat. Acest program este folosit pentru a spala haine din bumbac cu un grad de murdarie foarte redus, utilizate pentru o perioada scurta.

Anti-Pete

Programele standard ale masinilor de spalat sunt menite sa asigure o curatare cat mai uniforma, si in acelasi timp suficient de delicata pentru a nu uza materialul hainelor. Cand vine vorba de pete, procesul este categoric diferit, in sensul ca actiunea de curatare trebuie sa fie mult mai profunda. Folosind miscarile tamburului, si canalizand puterea aburului, o masina de spalat performanta va inlatura si urmele dificile de pe haine, precum grasimea sau petele pigmentate.

Culori inchise

Programul masinii de spalat special conceput pentru articolele de culoare inchisa ofera o ingrijire optima hainelor bleumarin si negre. Este neinspirat ca pentru hainele de culoare inchisa sa folosim un program potrivit pentru rufe deschise deoarece, fara o curatare adaptata, le va scadea drastic durata de viata. Spalarea corecta se efectueaza cu miscari delicate, la temperaturi scazute, pentru a pastra intensitatea culorilor hainelor pentru mai mult timp.

Delicate 30°C

Cand vine vorba de textile pretioase, cum ar fi matase, dantela sau tulle, si parametrii de spalare trebuie ajustati corespunzator. Scaderea temperaturii la un prag potrivit si setarea unei viteze scazute de rotatie vor fi facute automat prin selectarea programului dezvoltat special pentru curatarea tesaturilor delicate. Cu o masina de spalat care include aceasta optiune, nu mai ai niciun motiv sa stai stresat pe perioada ciclului de spalare.

Perdele si draperii

Masinile de spalat cu capacitate mare de incarcare vor include si un program pentru perdele si draperii, astfel incat sa poti curata acasa si unele dintre cele mai dificil de curatat articole. Similar functiilor tipice destinate tesaturilor din bumbac, acest program tine cont de expunerea prelungita a perdelelor si draperiilor la praf si alte mici particule din aer care in timp se depund.

Lana / Spalare manuala

Spalarea manuala care odata insemna mult efort depus si timp irosit s-a transformat intr-o functie automata a masinii de spalat! Acest program este dedicat articolelor din lana si poate fi folosit cu succes pentru orice materiale delicate, cu conditia sa fie respectate instructiunile de pe eticheta.

Extra optiuni, cu HomeWhiz

Homewhiz iti permite sa controlezi electrocasnicele tale smart cu un singur click. Ai control deplin de pe canapeaua de acasa. Mai mult, aplicatia iti ofera acces la o biblioteca de functii si programe pe care le poti descarca si personaliza dupa bunul plac. Trebuie doar sa accesezi programul de download, direct de pe interfata masinii de spalat.

Paleta de optiuni de spalare e cel putin la fel de variata precum nevoile noastre. Masinile de spalat rufe sunt dotate sa faca fata tuturor provocarilor noastre, atata timp cat petrecem un minimum de timp sa descoperim functiile pe care ni le pun la dispozitie.

Sursa foto: Shutterstock