Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

6 legume, fructe si plante hranitoare pe care sa le mananci primavara asta

Autor: Arctic

Data publicarii: March 19, 2021

Data modificarii: June 9, 2022

Legumele si fructele de primavara sunt colorate, delicioase si pline de substante nutritive care iti tonifica mintea si corpul, simultan cu renasterea naturii. In plus, daca decizi sa iti setezi meniul in functie de sezonalitatea alimentelor, vei avea numeroase beneficii.

De ce e bine sa mananci fructe si legume in functie de calendarul agricol

👇 Citeste mai jos cateva avantaje pe care le ai cand respecti perioadele de recolta. 👇

1. Extra nutrienti

In perioada cand samanta este destinata sa dea rod si apoi sa se dezvolte intr-un rasad ca ulterior sa ajunga la maturitate, atunci este momentul cand are cei mai multi nutrienti. Explicatia este in primul rand logistica si se motiveaza fiindca de multe ori, in sezon, produsul nu trebuie transportat atat de departe.

Altfel spus: daca mancam capsuni primavara, sunt sanse sa le procuram de la gospodari autohtoni. Insa iarna, ele vor fi importate din tari exotice si vor parcurge un lant lung de distributie de la punctul unde sunt culese si pana in farfurie. Cum orice aliment natural incepe sa piarda substante nutritive imediat ce este recoltat, cele mai sanatoase fructe si legume raman acelea din propria gradina sau pe care le gasim la piata unde importurile sunt mai rare iar comerciantii se axeaza pe sezonalitate.

👉 Combina Frigorifica AK60406M40NFMT de la Arctic vine dotata cu tehnologia Air Flow Dual Tech, care contribuie la pastrarea fructelor, legumelor si a tuturor alimentelor tale in bune conditii. Aceasta tehnologie de racire pe baza de curenti de aer multidirectionali mentine calitatea si prospetimea alimentelor nealterate. Distribuirea uniforma a temperaturii si umiditatii in cele doua compartimente frigorifice impiedica amestecul mirosurilor intre acestea si previne deshidratarea alimentelor. Asa le pastrezi sanatoase si aromate!

2. Gust delicios

Alt motiv pentru care criteriul calendarului agricol ramane important este gustul. Produsele proaspete au un gust mai bun atunci cand sunt cultivate in sezonul lor ideal. In plus, tinand cont si ca este parcursa o distanta mai mica, urmarind aceeasi argumentatie de mai sus, asta inseamna ca fructul sau leguma este pulverizata cu mai putine pesticide. Iar daca alegi sa sprijini producatorii locali, vei economisi bani si vei avea parte de un festin care iti va readuce aminte de savoarea meselor din copilarie, a vacantelor la tara sau a reuniunilor cu toata familia.

👉 Combina frigorifica AK60340M30W de la Arctic iti pune la dispozitie un volum generos, de 322 de litri, pentru pastrarea in bune conditii a alimentelor tale. Mai mult, una dintre dotarile speciale ale acesteia este compartimentul Garden Fresh, dedicat depozitarii legumelor si fructelor. Alimentele tale vor fi proaspete si gustoase o perioada indelungata!

Ce legume, fructe si plante de primavara sa mananci neaparat, si de ce

👇 Iata mai departe cateva dintre cele mai bogate in nutrienti si cele mai sanatoase legume si fructe de primavara, pe care trebuie neaparat sa le consumi. 👇

  1. Ridichi – o cana de ridichi iti furnizeaza aproape o treime din necesarul zilnic de vitamina C in organism.
  2. Capsuni – chiar mai potente decat ridichile, aceeasi cantitate de capsuni, adica o cana, va acoperi integral si chiar va depasi cu 50% nevoile zilnice ale corpului tau.
  3. Mazare – boabele de mazare sunt bogate in vitaminele A, C, K, B6, fosfor, magneziu si fier. In plus, mazarea verde este aliatul unei digestii corecte, furnizand 9 grame de fibre per cana.
  4. Spanac – desi foarte sarac in calorii, spanacul este plin de substante nutritive. Trei cani de spanac, adica o portie pentru un adult, asigura peste 300% din necesarul zilnic de vitamina K, esentiala in sanatatea oaselor.
  5. Urzici – prin rolul lor de sustinere a imunitatii, vor ajuta la combaterea stresului, oboselii si a diverselor afectiuni cronice.
  6. Leurda, ceapa sau usturoi verde – recunoscute drept antibiotice naturale, au un puternic efect antioxidant.

Metoda ideala de consum a legumelor si fructelor, de primavara si nu doar, este sub forma de salate sau crude, pentru ca prepararea termica diminueaza cantitatea de vitamine. Exista insa si moduri de preparare care pastreaza o buna parte din aportul de nutrienti, ca de exemplu prepararea la abur. Mai departe, posibilitatile de combinare si de asortare a acestor superalimente sunt infinite si pe termen lung se vor dovedi sanatate curata.

Sursa foto: Shutterstock