5 trucuri pentru cina de Revelion

Publicat la data de: 12/11/2020, 15:14

Autor: Arctic

5 trucuri pentru cina de Revelion
5 trucuri pentru cina de Revelion
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2020/12/shutterstock_1794356890-1.jpg
December 18, 2020
Arctic

In pofida restrictiilor sociale si de calatorie, noaptea dintre ani ramane un moment special care merita sarbatorit cum se cuvine. Fie ca petrecem revelionul alaturi de familie, cu partenerul sau cu un grup restrans de prieteni, atmosfera de sarbatoare a cinei de anul nou se poate pastra si intr-un eveniment la scara mai mica. In […]

In pofida restrictiilor sociale si de calatorie, noaptea dintre ani ramane un moment special care merita sarbatorit cum se cuvine. Fie ca petrecem revelionul alaturi de familie, cu partenerul sau cu un grup restrans de prieteni, atmosfera de sarbatoare a cinei de anul nou se poate pastra si intr-un eveniment la scara mai mica. In acelasi timp, egal sau chiar mai mare decat bucuria cinei festive poate fi stresul cauzat de pregatirile anterioare. Ca sa evitam presiunea si sa ne bucuram pe deplin de frumusetea momentului special, nu trebuie decat sa tinem cont de cateva reguli simple.

1. Organizeaza-te din timp!

Fa de la inceputul saptamanii o lista cu sarcinile pe care tii neaparat sa le duci la bun sfarsit si organizeaza-le pe zile. Activitatile domestice care tin de curatenie le poti grupa intr-o zi, in alta cumparaturile, iar o a treia zi poate fi dedicata pentru reconfirmarea musafirilor. Nu uita sa iti aloci timp si pentru tine, ca sa meditezi asupra anului aproape sfarsit si sa-ti setezi rezolutiile pentru 2021.

2. Inlocuieste aperitivele minutioase cu platouri de charcuterie.

Ouale umplute, pateurile de casa, piftia de porc sau de curcan, toate sunt apertive foarte spectaculoase si potrivite pentru sarbatorile de iarna. Insa prepararea lor de durata le face alegeri neinspirate. Ca sa nu iti supraincarci programul, opteaza pentru varianta frantuzeasca de antreuri, care este de asemenea de mare efect. Un platou rece de mezeluri cu diferite texturi si arome, langa care poti alege sa adaugi branzeturi si struguri sau nuci, va fi cu siguranta apreciat de invitati.

3. Pregateste legumele in seara dinainte.

Daca planuiesti sa folosesti cartofi la garnitura, decojeste-i inainte si lasa-i in apa peste noapte. In caz ca planifici o salata boeuf, curata morcovul in avans. Verifica inca o data ca nu iti lipseste niciun ingredient din frigider. Astfel impartit, timpul necesar pentru preparatele din meniul de revelion va parea mai scurt. Un frigider bine compartimentat te va ajuta sa stochezi inteligent ingredientele si iti va fi incomparabil mai usor sa le gasesti si sa le folosesti ulterior.

4. Opteaza pentru un desert rapid.

Nu trebuie sa te dai peste cap ca desertul sa fie de impact in randul musafirilor. Daca mergi pe o varianta simpla si gustoasa, toata lumea va fi multumita iar tu vei castiga timp pretios. Dintre deserturile copilariei, crema de zahar ars te solicita cel mai putin si se face aproape singura. Ca alternativa, ia in calcul un chec pe care sa il glazurezi cu crema de ciocolata si apoi sa il ornezi cu stelute sau bomboane colorate.

5. Spala vasele pe parcurs.

Respectata de cei mai renumiti bucatari din toata lumea, aceasta regula te scapa de chinul de a curata toate ustensilele folosite la final, cand esti deja obosit si ai prefera sa te odihnesti. Daca te ocupi de vasele murdare in paralel cu pregatirea cinei, la sfarsit nu iti ramane decat sa te bucuri de rezultatele muncii tale. Iar cei care au in bucatarie o masina de spalat vase, gata sa preia sarcina si sa redea stralucirea veselei, sunt cei mai castigati.

Indiferent daca respecti sau nu recomandarile de mai sus, aminteste-ti ca scopul cinei de revelion este de a reuni familia sau prietenii pentru a sarbatori impreuna venirea noului an. Seara ramane un prilej de relaxare si divertisment, asa ca nimic nu este mai important decat sa ne simtim bine in compania celor care ne fac vietile mai sclipitoare.

Sursa foto: Shutterstock