Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

5 retete delicioase de ceaiuri sofisticate

Autor: Arctic

Data publicarii: February 28, 2019

Data modificarii: June 9, 2022

Obiceiul de a bea ceai este unul stravechi, cu o traditie de peste 5000 de ani. Chiar daca nu stim cu certitudine tara de origine a ceaiului, exista multe legende in jurul acestei bauturi calde. Unii sustin ca provine din China, altii din Vietnam, sau alte tari asiatice.

Insa, britanicii sunt cei care au popularizat aceasta bautura, transformand obiceiul de a bea ceai intr-o adevarata siesta. Ceaiul de la ora 16.00, a devenit o traditie britanica, faimoasa in intreaga lume.

Indiferent de provenienta, ceaiul este o bautura servita in scop relaxant. Daca simti nevoia sa te relaxezi cu o cana de ceai bun, am pregatit cateva retete gustoase de ceaiuri ideale pentru momentele in care vrei sa iei o pauza de la grijile cotidiene.

Ceai ‘’Vis Condimentat”

Ceai ‘’Aventura Exotica’’

Ceai ‘’Iarna Ca-n Povesti”

Ceai ‘’Energie Verde”

Ceai ‘’Po cha Tibetan”

Ceai Vis Condimentat

Sursa foto: wwww.pexels.com

Aceasta reteta este creata special pentru cei carora le plac ceaiurile aromate si putin condimentate. Recomandarea de servire pentru acest ceai este in combinatie cu biscuiti vanilati si cu un bat de scortisoara sau vanilie, drept decor.

Ingrediente:  1.5 l apa, 6 plicuri de ceai de fructe, cuisoare, scortisoara, 200 ml suc de portocale, 2 linguri suc de lamaie, zahar sau miere dupa gust.

Mod de preparare:

Punem apa la fierbator, impreuna cu scortisoara si cuisoarele. Dupa ce fierbe o turnam intr-o oala si adaugam pliculetele de ceai. Dupa 8 minute, scoatem pliculetele si cuisoarele. Acum adaugam mierea sau zaharul, impreuna cu sucurile. Amestecam totul pana cand se dizolva zaharul sau mierea.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Ceai Aventura Exotica

Sursa foto: www.unsplash.com

Reteta aceasta de ceai este o calatorie prin paleta variata de arome specifice Asiei. Recomandarea de servire este cu fructe proaspete precum: capsuni, afine sau alte citrice. Astfel, toate aromele se intensifica si devin mai savuroase.

Ingrediente: 4 pliculete de ceai cu arome asiatice, 1 L apa, 4 bucati  de cuisoare, 2-3 felii de portocală, un varf de cutit de scortisoara, 3 boabe de agrise deshidratate, sirop de soc, esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Punem apa la fiert in fierbator. Dupa ce s-a terminat timpul de fiert, o turnam intr-o oala si lasam la infuzat timp de 10 minute cele 4 pliculete cu ceai. Taiem portocalele si le punem in oala impreuna cu scortisoara, agrisele, cuisoarele, iar la final adaugam siropul si amestecam pana cand se dizolva. Se poate servi rece sau cald.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Ceai ‘’Iarna Ca-n Povesti”

Sursa foto: www.unsplash.com

Daca esti trist ca s-a terminat iarna, poti incerca un ceai fructat si condimentat, care sa-ti aduca aminte de aromele specifice anotimpului tau preferat.

Scortisoara si cuisoarele sunt condimentele preferate de iubitorii iernii, iar acest ceai se prepara cu amandoua. Sugestia noastra de servire este in combinatie cu pricomigdale sau cozonac.

Ingrediente: 250 ml suc de mere, 4 pliculete de ceai de fructe de padure, 1 lamaie, 1 portocala, 1 ligurita de pudra de scortisoara, cuisoare.

Mod de preparare:

Mai intai preparam infuzia de fructe. Punem apa in fierbator, iar la finalul procesului de fierbere turnam apa intr-o oala impreuna cu pliculetele de ceai si il lasam sa se odihneasca 8 minute. Dupa aceea, adaugam sucul de mere, de portocala si de lamaie, iar la final punem putina scortisoara si o lingura de miere. Reincalzim preparatul si punem putin praf de scortisoara pe deasupra.

 

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Ceai Energie Verde

Sursa foto: www.pexels.com

Ceaiul verde este un preparat cu specific chinezesc, care provine din frunzele plantei Camellia sinensis.

Este utilizat de peste 2000 de ani datorita proprietatilor sale de relaxare. Camellia sinensis este un arbust cultivat in regiuni precum: Extremul Orient, China, India, Pakistan, Argentia si Rusia. Se recolteaza frunzele tinere ale plantei si se pun la uscat pentru a fi folosite in ceai.

Recomandarea de servire este alaturi de gustari precum caju nesarat sau migdale coapte.

Ingrediente: 3 plicuri de ceai verde, 500 ml apa, 400 ml nectar de papaya, miere, esenta de vanilie, fructe confiate.

Mod de preparare:

Punem cantitatea de apa in fierbator. Apa fiarta se toarna peste cele 3 plicuri de ceai verde. Se lasa timp de 3 minute la infuzat. Adaugam nectarul de papaya, mierea, esenta de vanilia si frunctele confiate. Versiunea de vara a acestui ceai se pune intr-un blender si se serveste cu gheata si frunze de menta.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Ceai Po cha Tibetan

Sursa foto: www.unsplash.com

Legendele tibetane spun ca acest tip de ceai se bea pentru a-ti prelungi viata, insa noi il bem pentru arome, intensitate si energie.

Ceaiul negru este componenta energizanta si este alegerea ideala pentru zilele pline in care ne simtim  lipsiti de chef sau energie.

Ingrediente: 500 ml apa, 3-4 plicuri ceai negru, 2 linguri de unt, 1 praf de sare, 100 ml lapte cu continut ridicat de grasime.

Mod de preparare:

Punem apa la fiert, dupa ce a fiert adaugam cele 2 linguri de ceai si lasam sa mai fiarba 2 minute, iar apoi punem si sarea.  Cernem ceaiul ramas, iar apoi adaugam laptele si untul. Lasam totul putin la incalzit pana cand se topeste untul. Oprim focul si turnam compozitia in cani. Putem sa il servim indulcit sau nu.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Toate retetele de ceaiuri de mai sus se pot servi si in versiunea ice tea. Odata racit ceaiul, se pune la frigider, infuzand cu inca 2-3 plicuri din soiul respectiv de ceai si il putem savora la cateva ore dupa. Se serveste cu gheata si fructe proaspete pentru o aroma deosebita. Relaxare placuta!