Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

5 retete de supa crema gustoase si rapide

Autor: Arctic

Data publicarii: August 7, 2018

Data modificarii: October 9, 2019

Supa ar trebui sa fie un aliment nelipsit din frigider. Este un preparat foarte hranitor si gustos la care poti apela cu usurinta pentru masa de pranz sau pentru o cina rapida. Exista atat de multe modalitati de a prepara o supa delicioasa, incat nu vei avea ocazia sa te plictisesti de acelasi gust. Vei putea gati de fiecare data o reteta noua pentru familia ta.

Acest produs multifunctional te va ajuta sa-ti pui in practica ideile cu usurinta. Este indispensabil in bucataria familiei tale, avand o capacitate  suficient de mare pentru a pregati orice reteta.

Afla mai multe detalii

Supele sunt si o optiune foarte buna din punct de vedere nutritional. Aceasta reprezinta o varianta excelenta de a consuma mai multe legume, uneori chiar legume pe care le evitam sau care nu sunt atat de gustoase in alte preparate. Un alt avantaj al acestora este ca vin cu un aport caloric mic. Contin o cantitate mare de lichid si iti ofera senzatie de satietate fara grija ca a-i putea sa te ingrasi. De pe aceasta lista de motive menita sa te convinga sa consumi supa cat mai des, nu putea lipsi nici argumentul referitor la modul simplu si rapid de preparare. Indiferent de experienta ta intr-ale gatitului, este greu sa dai gres cu o supa.

Citeste retetele din acest articol si inspira-te pentru urmatoarea supa pe care vrei sa o pregatesti.

Supa crema de cartofi copti

Supa crema de telina

Supa crema de linte

Supa crema de conopida

Supa crema de dovlecei cu usturoi

 

Supa crema de cartofi copti

supa crema de cartofi

pixabay.com

Cartofii reprezinta una dintre cele mai iubite legume. Sunt gustosi aproape in toate modurile in care sunt preparati: prajiti, fierti, la cuptor. Vestea buna este ca ii poti transforma si intr-o supa delicioasa. Combinand doua tehnici de gatit diferite, coacerea si fierberea, vei obtine un preparat cu un gust delicios.

Ingrediente: 3 cartofi mari, 40 g de unt, 1 ceapa, 1,5 l de supa de legume, smantana dulce.

  • Preincalzeste cuptorul la 180°C. Spala cartofii, sterge-i cu un prosop de hartie, inteapa-i cu o furculita si da-i la cuptorul incins pentru 1 ora. Coacerea poate dura si mai mult, in functie de cat de mari sunt cartofii.
  • Dupa ce sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca.
  • Toaca ceapa si caleste-o in unt la foc mediu timp de 10 minute sau pana se inmoaie.
  • Curata cartofii de coaja si taie-i in cubulete de 2 cm.
  • Pune cartofii peste ceapa calita si lasa sa se gateasca pentru 2 minute.
  • Adauga supa in oala si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
  • Paseaza supa cu ajutorul unui blender. Adauga sare dupa gust.
  • Serveste-o cu putina smantana sau branza maturata deasupra.  

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

 

Supa crema de telina

supa crema de telina

pexels.com

Telina nu este de obicei vedeta in preparate. Obisnuim sa o adaugam in ciorbe sau in salatele de cruditati, insa este un ingredient care are potential de a straluci in farfurie. O supa crema este una din modalitatile in care poti sa o pui in valoare.

Ingrediente: 2 linguri de unt, 1 ceapa alba medie tocata mare, 750g de telina, 250 g de cartofi albi, 1-2 linguri zeama de lamaie, sare.

  • Topeste untul la foc mediu. Adauga peste acesta telina taiata cubulete, cartofii si ceapa. Asezoneaza cu sare si caleste legumele pana ce se inmoaie. Acest proces poate dura intre 8 si 10 minute.
  • Adauga 1 litru si jumatate de apa peste legumele calite. Dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere, micsoreaza flacara aragazului si lasa totul sa fiarba pentru 20 de minute, pana cand legumele vor fi moi.
  • Dupa ce legumele sunt fierte, scurge supa intr-un vas. Paseaza legumele cu ajutorul unui blender si adauga treptat din lichidul pana ce supa capata consistenta dorita.
  • Pune sare dupa gust.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

 

Supa crema de linte

supa crema de linte

pexels.com

Daca simplu este cuvantul pe care il cauti cand te apuci de gatit, atunci aceasta supa este pentru tine. Lintea se prepara usor si, in plus, este foarte gustoasa si satioasa.

Ingrediente: 200 g de linte rosie uscata, 1 catel de usturoi, 3 morcovi mari, 2 linguri de ulei de masline.

  • Toaca fin usturoiul si marunteste morcovii.
  • Incinge uleiul si caleste usturoiul si morcovii pana ce se inmoaie.
  • Apoi adauga lintea si un litru de apa. Dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere, da focul mai mic si lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute.
  • Foloseste un blender pentru a omogeniza supa.
  • Adauga sare si piper dupa gust.
  • Cand servesti supa, adauga putina zeama de lamaie, fulgi de ardei iute si patrunjel proaspat.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

 

Supa crema de conopida

supa crema de conopida

unsplash.com

Rasfata-te cu aceasta supa matasoasa si delicata. Gustul usor dulceag si parfumul nucsoarei te vor face sa savurezi fiecare lingura.

Ingrediente: 1 lingura de unt, 1 ceapa, ½ lingurita sare, 2 catei de usturoi, 1 conopida, 500 ml de supa de legume sau apa, ¼ lingurita de piper alb, 1/8  lingurita de nucsoara macinata, 1-2 cani de lapte, 2 linguri de patrunjel tocat.

  • Calesteste ceapa in unt cu putina sare. Dupa ce aceasta s-a inmuiat adauga si usturoiul si continua sa amesteci pentru inca 1 minut.
  • Adauga si conopida taiata in buchetele, amesteca si lasa sa se gateasca timp de 3 minute. Apoi, pune si supa de legume peste, da totul in fiert, micsoreaza flacara si lasa totul sa fiarba pana ce conopida este gata.
  • Paseaza legumele la blender. Adauga piperul si nucsoara.
  • Cand supa ajunge la o temperatura mai joasa, pune si laptele si omogenizeaza totul foarte bine.
  • Gusta supa si vezi daca mai este cazul sa adaugi sare, piper sau nuscoara.
  • Serveste cu patrunjel proaspat deasupra.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

 

Supa crema de dovlecei cu usturoi

supa crema de dovlecei

pexels.com

Combinatia dovlecei – usturoi functioneaza perfect indiferent de maniera de preparare. Gateste sanatos dovleceii alegand sa ii transformi intr-o crema fina, aromata cu usturoi.

Ingrediente: 4 linguri de unt, 1 ceapa tocata, 8 catei de usturoi tocati marunt, 4 dovlecei/zucchinii medii, 1 l de supa de legume, sare, piper.

  • Caleste in unt ceapa si usturoiul. Ai grija ca flacara sa nu fie foarte mare pentru ca usturoiul sa nu se innegreasca, deoarece va strica gustul intregului preparat.
  • Dupa ce acestea s-au calit, adauga dovleceii taiati cubulete si gateste-i pana ce se inmoaie. Adauga si supa de legume si lasa totul sa fiarba pentru 45 de minute.
  • Mixeaza supa la final folosind un blender de mana.
  • Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Mizeaza pe supele creme. Sunt foarte usor de pregatit si reprezinta o modalitate extraordinara de a introduce cat mai multe legume in alimentatia familiei tale. Exista o multime de retete din care te poti inspira. Alege intotdeauna supele care includ cat mai multe ingrediente de sezon. In acest mod gatesti si sanatos si fara cheltuieli prea mari. Pofta buna!