5 retete de quiche cu legume

Publicat la data de: 04/18/2019, 09:04

Autor: Arctic

5 retete de quiche cu legume
5 retete de quiche cu legume
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2019/04/skyla-design-1415836-unsplash.jpg
April 19, 2019
Arctic

Quiche-ul este un preparat provenit din bucataria frantuzeasca, dar care are radacini in Germania, mai exact in taramul medieval Lothringen. Aceasta regiune a capatat mai tarziu stapanire franceza si a fost redenumita Lorraine. De aceea, reteta clasica a quiche-ului se numeste quiche Lorraine. Aceasta reteta era mai degraba o placinta cu umplutura, ce avea in […]

Quiche-ul este un preparat provenit din bucataria frantuzeasca, dar care are radacini in Germania, mai exact in taramul medieval Lothringen. Aceasta regiune a capatat mai tarziu stapanire franceza si a fost redenumita Lorraine. De aceea, reteta clasica a quiche-ului se numeste quiche Lorraine. Aceasta reteta era mai degraba o placinta cu umplutura, ce avea in compozitie: ou, smantana si bacon afumat.

Astazi reteta a fost adaptata, au fost adaugate mai multe legume si mai multe feluri de-a o servi. Este un preparat ce poate fi servit ca antreu, fie seara sau la pranz, dar si la micul dejun.

Iata mai jos cateva retete de quiche cu legume cu care-i surprinzi pe cei dragi, indiferent de momentul zilei.

Quiche cu praz

Quiche cu legume mixte

Quiche cu ciuperci

Quiche cu broccoli 

Quiche cu sparanghel si rosii

Quiche cu praz

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente pentru blat:  180 g faina, 100 g unt, sare, 3-4 linguri de apa, 1 lingura de otet

Ingrediente pentru  umplutura: 2 fire praz, 2 fire ceapa, 200 g cascaval, 4 oua, 200 ml smantana pentru gatit, 150 ml lapte, cimbru proaspat, sare, piper

Mod de preparare:

  • Mai intai, taie untul bucatele si amesteca-l in blender cu faina, sare, apa si otet. Consistenta aluatului trebuie sa fie nisipoasa, dar omogena.
  • Pune aluatul la frigider pentru jumatate de ora si ocupa-te de umplutura.
  • Caleste prazul si ceapa, pe care le-ai tocat marunt in prealabil. Caleste-le pana se fac translucide si apoi adauga sare si piper.
  • Intinde acum aluatul intr-o tava pentru tarte. Peste aluat asaza o folie de aluminiu si pune in ea fasolea.
  • Baga tava la cuptor pentru 8 minute, scoate folia de sub fasole si pune iar la cuptor pentru 10 minute.
  • Acum mixeaza ouale cu smantana, lapte, cimbru. Toarna-le peste fasole. Adauga si ceapa, prazul si cascavalul.
  • Pune tava la cuptor din nou pentru 40-45 de minute pana cand tarta nu mai este moale la mijloc.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Quiche cu legume mixte

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 300 g faina alba de grau, 200 g unt gras, 2 oua, apa plata, 1 punga de legume mixte congelate, 60 ml lapte gras, 4 catei de usturoi, 120 ml smantana pentru gatit, 100 g cascaval Gouda

Mod de preparare:

  • Prepara aluatul clasic de tarta, amestecand faina, sarea, apa si galbenusurile. Framanta bine pana obtii un aluat omogen si apoi pune-l in frigider pana se intareste.
  • Dupa 10-15 minute, intinde-l si asaza-l pe o tava, tapetata ulterior cu faina, avand grija sa imbraci bine pereti tavii si ca aluatul sa aiba aproximativ aceeasi inaltime si grosime peste tot.
  • Inteapa baza aluatului cu o furculita pentru a evita umflarea lui.
  • Fierbe legumele. Iar intr-o cratita separata, topeste untul si caleste usturoiul in el, apoi adauga legumele. Adauga la final si laptele si smantana lichida.
  • Lasa totul sa fiabra pana cand se reduce lichidul, la foc mic.
  • Dupa ce se coace aluatul, pune in umplutura cascaval ras si oua. Toarna in tava umplutura si pune quiche-ul al cuptor timp de 40 de minute.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Quiche cu ciuperci

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat: 250 g faina, 90 g unt, 70 ml apa rece, 1 lingurita sare

Umplutura Quiche: 125 g ciuperci champignon, 1 lingura ulei de masline, 50 g mazare fiarta, 1 ceapa mica, 30 ml vin alb demisec, 3 oua, 100 ml smantana, 60 g cascaval ras, sare, piper, 1 lingurita pesmet.

  • Pune faina intr-un vas si adauga apoi untul rece taiat bucatele. Framanta bine pana cand obtii un aluat sfaramicios.
  • Apoi adauga apa rece cu sare si framanta pana cand obtii un aluat omogen.
  • Inveleste aluatul in folie de plastic si da-l la frigider pentru macar 30 de minute.
  • Spala ciupercile, usuca-le si taie-le felii subtiri.
  • Incalzeste uleiul in tigaie si caleste ceapa tocata marunt.
  • Dupa aproximativ un minut, adauga ciupercile si apoi dupa inca un minut adauga vinul, sarea si piperul.
  • Lasa ciupercile pe foc pana cand se evapora lichidul din tigaie si apoi lasa-le sa se raceasca.
  • Bate ouale intr-un vas cu mixerul si apoi adauga smantana, cascaval ras si continua sa amesteci
  • Scoate compozitia intr-un castron si adauga ciupercile, mazarea fiarta, sarea si piperul dupa gust.
  • Acum intinde aluatul pe masa, pudrata in prealabil cu faina si intinde-l intr-o foaie de aproximativ 6 mm grosime. Intinde aluatul intr-o foaie tapetata si asaza-l in asa fel incat sa nu iasa din tava.
  • Inteapa aluatul cu furculita si pudreaza-l cu pesmet.
  • Baga tarta in cuptorul preincalzit si las-o pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Quiche cu broccoli

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente:

Ingrediente aluat: 200 g faina alba, 100 g unt gras, un praf de sare, 1 galbenus crud, 1-2 lingurite de apa rece

Ingrediente umplutura: 200 g broccoli congelat, 200 g conopida congelata, 3 oua intregi + 1 albus, 200 ml smantana dulce pentru gatit, 100 g cascaval ras, 100 g branza tare de capra.

  • Mai intai pregatesti aluatul din faina, sarea, apa si galbenus de ou. Le framantam si apoi il punem la rece pentru 15 minute.
  • Dupa aceea tapetam o forma de tarta cu faina si asezam blatul in forma, intepandu-l ca sa nu se lipeasca si sa nu se ridice cand il punem la cuptor.
  • Acum incinge cuptorul la 180 de grade si coace aluatul 10-12 minute pana devine putin auriu.
  • Intr-un alt castron aseaza smantana si ouale (galbenusurile si albusul ramas de la aluat). Bate compozitia cu mixerul si adauga sare si piper. La final, pune si mana de cascaval ras.
  • Fierbe broccoli-ul si conopida, usuca-le si apoi pune-le in tava. Toarna apoi sosul de smantana peste si presara bucatele de branza de capra.
  • Baga tarta la cuptor pentru 25 de minute.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Quiche cu sparanghel si rosii

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 400 g de aluat foietaj, 400 g sparanghel, 200 g crema de branza Philadelphia, 100 g cascaval ras, 3 oua, 100 g smantana, sare, piper proaspat macinat, 1 varf cutit nuscoara macinat

Mod de preparare:

  • Dezgheata aluatul de foietaj, insa tine minte ca trebuie sa il folosesti cat timp e putin rece.
  • Intinde-l in forma de tarta si decupeaza marginile cu furculita.
  • Spala sparanghelul si taie-i partae lemnoasa.
  • Caleste-l 2 minute in ulei, intr-o tigaie antiadereneta.
  • Acum intr-un castron separat mixeaza branza cu ouale, smantana si condimentele.
  • Asaza bucatile de sparanghelul si toarna compozitia peste. Coace totul o temperatura de 180 g timp de 45 de minute.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Indiferent ce reteta de quiche alegi, o poti imbunatati adaugand ingrediente dupa pofta inimii. Ba chiar ii poti modifica dimensiunea si poti face mini quiche-uri pentru pachetelul celor mici. Pofta buna si spor la copt!