5 retete cu avocado

Publicat la data de: 04/11/2019, 07:54

Autor: Arctic

5 retete cu avocado
5 retete cu avocado
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2019/04/ella-olsson-1126350-unsplash.jpg
April 11, 2019
Arctic

Avocado este cel mai popular fruct al momentului, in special pentru preparate la micul dejun, dar si in orice moment al zilei. Gustul sau satios il face potrivit pentru o multitudine de retete creative cu care ii poti surprinde pe cei dragi. De la supe, la sosuri, la salate si chiar retete mexicane, avocado-ul transforma […]

Avocado este cel mai popular fruct al momentului, in special pentru preparate la micul dejun, dar si in orice moment al zilei. Gustul sau satios il face potrivit pentru o multitudine de retete creative cu care ii poti surprinde pe cei dragi. De la supe, la sosuri, la salate si chiar retete mexicane, avocado-ul transforma orice mancare intr-una gustoasa si savuroasa.

Avocado cu paine prajita

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 1 avocado copt, 4 catei de usturoi, jumatate de lamaie, sare, piper, paine integrala prajita, parmezan ras

Mod de preparare:

  • Mai intai prajeste oul, intr-o tigaie neaderenta, la foc mic. Tine-l pe foc pana cand galbenusul isi pastreaza culoarea intacta.
  • Apoi curata si taie avocado-ul pe jumatate. Marunteste interiorul cu furculita si adauga sare, zeama de lamaie, usturoi zdrobit si piper.
  • Pentru a inchega mai bine compozitia pune-o in blender.
  • Unge acum felia de paine cu pasta de avocado, pune oul prajit deasupra si adauga parmesan cat poftesti! Poti orna cu nuci sau rosii cherry.  
Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Supa cu avocado si noodles

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 2 avocado, noodles, concentrat de supa de legume, sare si piper, ceapa verde, branza tofu

Mod de preparare:

  • Pune intr-un blender miezul de la cele 2 avocado, concentratul de supa de legume, sarea si piperul.
  • Acum pune la fiert noodles-ii si lasa-i maximum 8 minute.
  • Dupa ce au fiert, spala-i cu apa rece si pune-i in supa, pe foc, la incalzit.
  • Intre timp taie ceapa verde si branza bucatele.
  • Cand se incalzeste mai bine supa, adauga-le si pe ele in oala.
  • Putem taia si cateva ridichi pentru a da o aroma interesanta supei.
Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Guacamole si nachos

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 350 g malai, 300 ml apa,  100 g faina, 1 lingurita sare, 2 avocado, ardei iute, 150 ml iaurt grecesc, jumatate de lamaie, 3  catei de usturoi, 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

  • Incepe mai intai cu aluatul de nachos. Acesta se prepara din: malai, apa, faina si sare. Acest aluat se intinde intr-o foaie subtire si se taie in triunghiuri, care mai apoi se prajesc.
  • Apoi incepe prepararea sosului de guacamole, punand avocado, ardei, iaurt, lamaia, usturoi si sare in blender. Lasa-l sa se omogenizeze bine si pune-l la frigider inainte de a-l consuma.
  • Dupa ce s-a racit nachos-ul, se serveste cu sosul, sau cu un alt sos picant sau de branza.  
Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Salata cu avocado

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 1 avocado copt, 2 rosii medii, 1 ceapa, ardei gras, suc de lamaie, telina, 1 lingura de maioneza, sare, piper.

Mod de preparare:

  • Mai intai taie avocado-ul in cubulete mici si stropeste-le cu lamaie, pentru a preveni innegrirea.
  • Apoi taie rosiile, ceapa, ardeiul telina si pune-le pe toate in acelasi bol.
  • Adauga sare, maioneza, piper si lamaie.
  • Pune salata in frigider si las-o maximum 20 de minute.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Taco vegan cu avocado

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 200 g faina, 1 lingura rasa drojdie uscata, 100 ml apa calda, 1/2 lingurita sare, 1 ceapa medie, 1 rosie, 1 catel usturoi, 1 ardei iute rosu, 8 linguri sos de chili, 2 linguri ulei de masline, sare, 1 avocado mare, 4-5 fire coriandru, 1/4 ceapa, 1 lime

Mod de preparare:

  • Mai intai pregateste tortillas. Pune intr-un castron: faina, drojdie, sare si apa calda. Framanta pana cand obtii un aluat omogen si lasa-l la dospit 15 minute.
  • Acum imparte-l in 3-4 parti egale si intinde-l cu sucitorul pe o tava, tapetata cu faina.
  • E timpul sa le coci. Pune-le la foc mic, intr-o tigaie neaderenta.
  • Dupa ce se racesc, ocupa-te de umplutura. Taie legumele si apuca-te de sosul de guacamole.
  • Unge fiecare felie de tortilla cu guacamole si apoi cu sos de chilli si pune in cantitati egale legume in toate cele patru felii.
Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Poti alege sa prepari una dintre retetele de mai sus chiar si la micul dejun, pentru a-i surprinde pe cei dragi cu o gustare sanatoasa si satioasa. Sau iti poti surprinde invitatii cu ocazia unui eveniment special. Pofta buna!