Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

3 retete pentru o cina pregatita in maximum 30 de minute

Autor: Arctic

Data publicarii: November 8, 2017

Data modificarii: June 9, 2022

Daca te gandesti ce ai putea prepara repede pentru cina din seara asta, astfel incat sa iti ramana timp suficient pentru un film sau pentru cateva jocuri cu copiii, iata niste idei savuroase. Te vor ajuta nu doar sa economisesti timp, ci sa te bucuri de niste arome cu totul spectaculoase.

 

1. Pui balsamic cu legume

2. Barcute de zucchini

3. Caserola cu broccoli

 

1. Pui balsamic cu legume

Pieptul de pui e bun, e preferatul nutritionistilor pentru diverse diete, e usor de gatit, dar sa recunoastem: e al naibii de plictisitor! Gustul nu i se schimba prea mult, de obicei. Iar gustul este cel care ne determina preferintele alimentare. Asadar, cum salvam pieptul de pui de la plictiseala? Iata solutia: reteta de pui balsamic cu legume. Patru ingrediente, gata in 30 de minute.

Iata ingredientele: 1 piept de pui taiat in doua bucati, 3 linguri de ulei, o conserva mica de rosii intregi sau cateva rosii cherry, 3 linguri de otet balsamic. Sare si piper dupa gust si, tot dupa gust, cateva frunzulite de busuioc, maruntite.

Incalzeste uleiul in tigaie, spala si usuca bucatile de pui cu un servet de hartie si asezoneaza-le cu sare si piper. Asaza-le una cate una in tigaie si lasa-le sa se rumeneasca vreo 5-6 minute, apoi intoarce-le. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, mai lasa-le la gatit inca vreo 7 minute, ca sa fii sigura ca sunt bine patrunse, dar nu uscate.

Adauga rosiile, otetul balsamic si busuiocul in tigaie, acopera si lasa totul la foc mediu, pana ce aromele se intrepatrund, dar nu mai mult de 5 minute. Imparte frateste in doua farfurii si decoreaza cu putin otet balsamic. Merge cu vin alb sau roze.

2. Barcute de zucchini

Daca ai avut o zi solicitanta si iti doresti o cina usoara, gata in mai putin de jumatate de ora, ai gasit-o!

Pentru patru portii ai nevoie de 2 linguri de ulei, o conserva de ciuperci taiate, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 conserva de rosii intregi, 1 punga de 200 de grame de baby spanac,  2 zucchini taiati in jumatate si cu semintele scoase, cateva frunze de busuioc, 3 linguri de vin alb, 4 linguri mari de parmezan ras, sare si piper dupa gust.

Soteaza ciupercile cu sare si piper in 2 linguri de ulei, vreo 5 minute, pana ce ciupercile incep sa devina aramii. Adauga usturoiul si rosiile si gateste totul alte 5 minute, sau pana ce rosiile incep sa se sparga. Adauga vinul si lasa la foc mediu inca 3 minute, dupa care arunca in tigaie spanacul si busuiocul si mai lasa la gatit inca 2 minute.

Umple barcutele de zucchini cu acest amestec si presara deasupra cate o lingura de parmezan ras. Lasa la cuptor pentru 15 minute, pana ce furculita intra usor in zucchini. Gata, cina e servita ! Merge de minune cu putin pesto sau o salata Caprese alaturi.

3. Caserola cu broccoli

Intotdeauna o caserola la cuptor iese bine. Ma rog, daca nu combini dezastruos ingredientele 😊.  Pentru o cina usoara, broccoli sau conopida sunt alegeri excelente, evident, daca se numara printre preferatele familiei tale.

Iata o reteta care poate fi adaptata si transformata in multe feluri*, pastrand ca ingrediente de baza broccoli, branza de casa, smantana, parmezan/mozarella si oua. Se pregateste foarte usor si rapid, iar rezultatul este delicios.

Ai nevoie, asadar, de 1 broccoli, 2 oua, 1 cutie de branzica de casa, 1 pahar mic de smantana slaba sau smantana de gatit, 150 g de parmezan ras sau mozarella, sare si piper dupa gust si putin unt pentru uns vasul de cuptor. Mai intai, da in clocot doi litri de apa cu sare intr-un vas larg si pune buchetelele de broccoli la oparit pentru 5-7 minute. Intr-un vas mixeaza ouale cu branzica si smantana, adauga si un praf de piper si omogenizeaza bine.

Unge o caserola pentru cuptor cu unt si asaza in ea buchetelele de broccoli. Toarna amestecul de mai sus peste ele si deasupra presara parmezanul ras sau mozarella. Lasa caserola la cuptor cam 15-17 minute, pana ce parmezanul formeaza o crusta aurie.  Iata cina ta usoara, gata in mai putin de 30 de minute.

*Mai poti adauga bacon ori bucatele din friptura de pui, curcan, porc sau vita ramasa de la masa de ieri…ori ardei gras de mai multe culori, pentru o cina vesela.