Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Delicii pregatite cu dragoste, in noua bucatarie Arctic: 3 Retete de paste

Autor: Arctic

Data publicarii: May 20, 2024

Data modificarii: May 20, 2024

Traditional specifice bucatariei italiene, pastele sunt astazi un preparat apreciat in intreaga lume datorita versatilitatii lor si a capacitatii de a se potrivi cu o varietate larga de sosuri si ingrediente. 

Exista o gama variata de forme si dimensiuni pentru paste, de la fidele subtiri si lungi la penne tubulare si rotunde si la formate mai elaborate, precum tortellini sau fettuccine. Aceasta diversitate de forme ofera optiuni nelimitate pentru prepararea unor feluri de mancare creative si delicioase.

Pentru cei care au adoptat stiluri culinare precum keto, vegan sau fara gluten si doresc sa se bucure in continuare de aceasta mancare iubita, propunem mai jos 3 retete de paste gandite special sa le satisfaca preferintele alimentare.

1. Reteta paste vegane

Ingrediente (pentru 2 persoane):

  • 160g paste
  • 30ml ulei de masline
  • 2-3 ciuperci
  • 2 catei usturoi
  • 1 mana frunze de spanac
  • sare, busuioc proaspat

Pentru sos

  • 120-150g caju hidratat
  • 50ml lapte vegetal
  • 1 lingura drojdie fulgi inactiva

Mod de preparare:

Setam plita cu inductie Arctic la treapta 6 de gatire.

Punem putin ulei de masline intr-o tigaie, taiem marunt usturoiul si il punem la calit.

Stergem bine ciupercile, scoatem coditele, le taiem cuburi si le sotam un pic alaturi de usturoi. Amestecam si mai punem putina apa, le fierbem o vreme, apoi, la final, adaugam si frunzele de spanac.
Pentru sos, punem in aparat caju hidratat, lapte vegetal, sare si fulgi de drojdie. Maruntim bine de tot si turnam amestecul peste ciuperci.

Turnam apa intr-o oala, setam plita cu inductie Arctic la treapta 4 de gatire si punem pastele la fiert. Activam sistemul de siguranta Safety Plus si setam timer-ul la 9 minute. Mai punem sare si putem lasa oala la fiert fara probleme. La final amestecam pastele cu sosul.

Pentru plating punem cateva frunze de busuioc.

2. Reteta paste keto

Ingrediente (pentru 2 persoane):

  • 400g paste Konjac
  • 2 catei usturoi
  • 100-150g bacon cubulete
  • 30ml cocos
  • 150 ml smantana de gatit
  • 30ml parmezan razuit fin
  • 2 galbenusuri

Topping

  • 2 linguri ulei masline
  • frunze de busuioc

Mod de preparare:

Setam plita cu inductie Arctic la treapta 7 de putere, punem uleiul de cocos in tigaie, taiem felii usturoiul si il punem la calit.

Taiem baconul cubulete si il punem în tigaie peste usturoi. Amestecam bine. Il tinem pe foc pana cand va lasa toata aroma sa delicioasa in ulei. 

Pentru sos, separam doua galbenusuri intr-un bol, radem parmezanul si amestecam totul bine. Adaugam smantana de gatit, continuam sa amestecam si apoi turnam sosul in tigaie peste bacon. Incoroporam totul si lasam pe foc cat mai asezonam cu putin piper.

Folosim spaghete Konjac pe care le-am fiert inainte. Le amestecam cu sosul nostru apoi le punem in farfurie. Pentru plating mai radem o mana de parmezan peste ele cat sa le acoperim, turnam ulei de masline si punem doua frunze de busuioc.

3. Reteta paste gluten-free

Ingrediente (pentru 2 persoane):

  • 200g paste fara gluten
  • 1 lingura sare pentru fiert pastele
  • 100g bacon
  • 30g parmezan razuit fin
  • 3 galbenusuri

Topping

  • 2 linguri ulei de maslime
  • piper

Mod de preparare:

Setam plita cu inductie Arctic la treapta 6 de gatire. Taiem baconul pe lung il rumenim bine pana lasa toata grasimea în tigaie (de aceasta grasime vom avea nevoie mai tarziu).

Pentru a fierbe pastele, turnam apa intr-o oala si setam plita la treapta 9 de gatire. Folosim spaghete fara gluten. Asezonam cu o lingurita de sare si punem pastele la fiert.

Pentru sos, separam doua galbenusuri si le amestecam cu parmezanul ras. Sosul se leaga cel mai bine cu putina apa de la spaghete.

Punem pastele fierte peste grasimea lasata de bacon, turnam sosul si amestecam la foc foarte mic.

Cand sunt gata, le servim într-o farfurie adanca, punem baconul deasupra, ulei de masline si piper.

Cateva trucuri despre prepararea pastelor:

  • Foloseste un cronometru pentru a evita fierberea excesiva a pastelor.
  • Dupa fierbere, scurge pastele imediat pentru a opri procesul de gatire.

Cand gatesti din dragoste pentru bucataria Arctic, retetele pe care le pregatesti devin o placere.

Pofta buna!