Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Delicii pregatite cu dragoste, in noua bucatarie Arctic: 3 Retete de pasca reinterpretate

Autor: Arctic

Data publicarii: April 26, 2024

Data modificarii: April 26, 2024

Pasca de Paste este un desert traditional consumat in diferite regiuni in timpul sarbatorilor pascale. Este adesea asociata cu aromele calde si bogate ale coacerii, iar reteta sa clasica include ingrediente precum branza de vaci, oua, smantana sau fructe uscate. Cu toate acestea, in ultimii ani, pasca a fost reinterpretata pentru a se potrivi cu diverse preferinte alimentare, inclusiv dietele keto, fara gluten si vegane.

Pasca Keto include ingrediente cu continut scazut de carbohidrati, cum ar fi faina de migdale sau de cocos, indulcitori naturali si grasimi sanatoase, cum ar fi untul sau uleiul de cocos.

Pasca fara gluten este adesea facuta cu faina de orez, faina de migdale sau alte alternative la faina de grau.

Pe de alta parte, pasca vegana poate fi realizata cu ingrediente precum tofu sau branza vegana si se indulceste cu indulcitori naturali precum siropul de agave sau de artar.

Indiferent de varianta aleasa, pasca de Paste ramane un simbol al traditiei si al bucuriei culinare in timpul sarbatorilor pascale.

1. Reteta pasca vegana

Ingrediente – Crusta:

  • 400g curmale fara samburi
  • 150g faina de migdale
  • 100g faina ovaz
  • 50-60ml ulei de cocos
  • 1 praf de sare
  • optional pentru legarea aluatului 2 – 3 linguri lapte vegetal

Ingrediente – Umplutura:

  • 300g caju
  • 100g tofu nesarat
  • 100g crema de cocos
  • 2 linguri faina de ovaz
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 lingurite esente
  • 50g stafide hidratate

– Temperatura cuptor: 180 grade Celsius
– Functie cuptor Arctic: incalzire superioara – inferioara
– Timp coacere: 40 minute, pana la rumenire
– Dimensiune tava: 22cm
– Inaltime tava: 8cm
– Se foloseste hartie de copt
– Inainte de taiere, se lasa la racit

Mod de preparare:

Curmalele sunt maruntite la aparat impreuna cu faina de migdale si cea de ovaz. Adaugam ulei de cocos.

Ungem o  tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Aranjam cu grija compozitia prin presarea laturilor.

Pentru umplutura, luam din frigiderul Arctic, cu tehnologia Full No Frost, caju-ul care a stat la hidratat. Il maruntim la aparat impreuna cu tofu, crema de cocos, uleiul de cocos, faina de ovaz, mierea, esenta de vanilie si sarea. Obtinem o pasta omogena pe care o turnam peste blatul nostru. Decoram cu stafide hidratate. 

Setam cuptorul Arctic la 180 de grade Celsius si dam la copt timp de 30 de minute, dupa ce am selectat functia  incalzire superioara si inferioara.  Scoatem pasca din cuptor si o lasam la racit. La final, decoram cu goji.

2. Reteta pasca keto

Ingrediente:

  • 700g branza de vaci
  • 300g crema de branza
  • 5-6 oua
  • 150g indulcitor/erytrithol
  • 100g fulgi de cocos
  • 2 fiole esente (vanilie, portocale)
  • Optional 2-3 linguri de faina keto
  • 30g goji
  • 20g fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare:

Amestecam crema de branza si branza de vaci cu indulcitorul si mixul de faina keto. Punem pe rand trei oua si, la final, fulgii de cocos. Amestecam totul bine.

Ungem o tava cu unt de cocos, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Presaram fructele de goji peste compozitie.

Pentru coacere, folosim functia de gatire asistata cu abur, pentru a pastra interiorul pufos si aromat.  Introducem recipientul pentru apa, setam cuptorul nostru incorporabil Arctic la 180 de grade Celsius timp de 50 de minute si dam la copt.

In functie de preferinte, decoram la final cu fulgi de cocos.

3. Reteta pasca gluten-free

Ingrediente – Crusta:

  • 2 oua
  • 100g sana
  • 50g unt
  • 50g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 fiola esenta optional
  • 250g faina gluten free, dupa caz se mai poate adauga pana la legarea completa a aluatului

Ingrediente – Umplutura:

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 300g branza de vaci
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 fiole esenta (vanile/portocale/lamaie)
  • 50g stafide hidratate
  • 2 linguri faina gluten free

– Temperatura cuptor: 160 grade Celsius
– Functie cuptor: incalzire superioara-inferioara cu ventilatie
– Timp de coacere: 40 minute, pana la rumenire
– Dimensiune tava: 22cm
– Inaltime tava: 8cm
– Se foloseste hartie de copt
– Inainte de taiere, se lasa la racit

Mod de preparare:

Punem cele doua oua intr-un bol, adaugam putina sana, sare, cateva cubulete de unt, praf de copt, esenta de vanilie si amestecam. Pentru a obtine un aluat, adaugam 250 de grame de faina fara gluten si framantam. Ne oprim din framantare cand aluatul este neted si nelipicios. Il intindem pe blat si il taiem in functie de marimea tavii. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si punem aluatul.

Pentru compozitie, batem bine cele 3 oua impreuna cu zaharul. Turnam amestecul obtinut peste branza de vaci, adaugam esenta de vanilie si amestecam totul foarte bine. Turnam compozitia in tava.

Setam cuptorul Arctic la 160 de grade Celsius si lasam tehnologia AeroCooking sa rumeneasca uniform pasca timp de 40 de minute. Cu 5 minute inainte sa scoatem pasca, decoram cu stafidele hidratate. Rezultatul: o pasca coapta asa cum trebuie. Asteptam sa se raceasca si apoi taiem.

Cateva trucuri pentru pasca:

  • Pentru o culoare mai intensa a aluatului, galbenusurile se freaca inainte cu un praf de sare.
  • Daca folosesti stafide, le poti pudra cu faina inainte pentru a nu se lipi.
  • Pentru a obtine un aluat mai pufos, cerne faina inainte pentru a o aera. Daca este posibil, pregateste toate ingredientele in bucatarie cu o zi inainte de preparare, deoarece este indicat ca acestea sa fie la temperatura camerei.  

Cand gatesti din dragoste pentru bucataria Arctic, retetele pe care le pregatesti devin o placere.

Pofta buna!