Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Delicii pregatite cu dragoste, in noua bucatarie Arctic: 3 Retete de clatite

Autor: Arctic

Data publicarii: May 24, 2024

Data modificarii: May 24, 2024

Clatitele, un desert atat de iubit, pot fi reinterpretate pentru a se potrivi cu diverse preferinte culinare. Variantele vegane, vegetariene, fara gluten si keto aduc un suflu proaspat in aceasta reteta traditionala, oferind o gama larga de optiuni delicioase si sanatoase.

Indiferent daca alegi sa te bucuri de clatitele traditionale moi si pufoase, pline de arome si umpluturi savuroase sau sa incerci variantele noi, acestea reprezinta intotdeauna un fel de mancare reconfortant.

In concluzie, clatitele vegane, vegetariene, fara gluten si keto sunt o alegere perfecta pentru a te rasfata, indiferent de preferintele sau nevoile tale culinare.

1. Reteta clatite vegane

Ingrediente:

  • 100ml apa minerala
  • 20ml lapte vegetal
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurite sare
  • 50ml ulei
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 150g faina

Umplutura si topping

  • Dulceata, fistic macinat

Mod de preparare:

Turnam intr-un bol laptele vegetal, apa carbogazoasa, apoi presaram fulgii de cocos. Punem sarea, uleiul si praful de copt. Adaugam faina si amestecam totul pana omogenizam compozitia.

Setam plita cu inductie Arctic la treapta 9 de gatire si intindem uniform compozitia in tigaie.

Cand se rumeneste putin, intoarcem clatita formata pe cealalta parte (putem folosi o spatula).

Continuam la fel cu restul.

Umplem clatitele cu dulceata, impaturim marginile si le rulam usor.  Decoram la final cu fulgi de cocos si fistic maruntit.

2. Reteta clatite keto

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100ml smantana fermentata
  • 30g faina migdale
  • 3 linguri de faina keto mix
  • 20g indulcitor
  • 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei de cocos+1 lingura pentru uns tigaia

Topping

  • 50g ciocolata neagra fara zahar topita
  • capsuni proaspete si fulgi de migdale

Mod de preparare:

Spargem cele 3 oua  intr-un bol, adaugam indulcitor si un varf de sare. Le batem bine, punem ulei de cocos si continuam sa amestecam.

Adaugam doua linguri de smantana fermentata si amestecam.  Apoi, adaugam faina de migdale si continuam sa omogenizam totul foarte bine.

Urmatorul pas este sa adaugam mixul de faina keto alaturi de praful de copt. Incorporam totul si suntem gata.

Setam plita cu inductie Arctic la treapta 8 de gatire si, cu ajutorul unei linguri sau a unui polonic, turnam din amestec in tigaie, in forme mici si mai groase decat clatitele obisnuite. Cand se rumenesc usor, le intoarcem pe cealalta parte.

Intre timp, taiem capsunele cu care ornam clatitele si turnam ciocolata neagra topita in prealabil. La final, presaram fulgii de migdale.

3. Reteta clatite gluten-free

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 praf sare
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 200ml lapte vegetal
  • 250g faina fara gluten
  • 2 mere rase
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt

 Topping

  • 2 mere curatate si taiate cubulete
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri sirop agave
  • nuci

Mod de preparare:

Spalam merele, le curatam coaja si le dam pe razatoare. Intr-un bol, punem 2 oua, sare, zahar brun, ulei de cocos si amestecam.

Adaugam merele rase si le incorporam in compozitie. Turnam laptele vegetal, esenta de vanilie, la final putin praf de copt si faina fara gluten. Omogenizam compozitia.

Setam plita cu inductie Arctic la treapta 6 de gatire, ungem tigaia cu ulei de cocos si formam clatitele. Le intoarcem pe cealalta parte cand sunt usor rumene.

Taiem un mar cuburi. Punem uleiul de cocos intr-o oala si rumenim marul taiam cuburi impreuna cu  zaharul brun si scortisoara. Turnam sosul de mere peste clatite.  Adaugam putin sirop de agave si, la final, cateva nuci maruntite.

Cateva trucuri despre prepararea clatitelor:

  • Nu puneti uleiul direct in tigaie! Aveti grija sa folositi o pensula sau un servet de hartie atunci când ungeti tigaia cu ulei. Procedand astfel, obtineti un strat subțire și uniform de ulei pe fundul tigaii si nu riscati sa ardeti clatitele.
  • Evitati sa preparati clatitele la un foc prea mare pentru a nu se arde.
  • Intoarceti clatitele in tigaie atunci când observati mici bule formate la suprafata aluatului.

Cand gatesti din dragoste pentru bucataria Arctic, retetele pe care le pregatesti devin o placere.

Pofta buna!