Defectiuni - Masini de spalat rufe si Uscatoare - Asistenta Clienti

Asistenta masini de spalat rufe si uscatoare

Defectiuni

Apa nu se evacueaza

Furtunul masinii de spalat ar putea fi infundat. Iti recomandam sa inspectezi furtunul de evacuare a apei, deoarece se pot forma constant reziduuri. Daca furtunul este rasucit sau infundat cresc sansele ca apa sa nu fie evacuata corespunzator. Daca furtunul de evacuare nu prezinta probleme, verifica filtrul pompei, amplasat in partea inferioara a aparatului. Daca acesta este infundat, va trebui sa il cureti, urmand instructiunile specificate in manual. Este indicata curatarea filtrului pompei la fiecare 3 luni.

Detergentul si balsamul nu sunt preluate

Iti recomandam sa verifici nivelul de presiune a apei si sa cureti filtrul de alimentare cu apa. Filtrele au ca scop prevenirea patrunderii impuritatilor sau a substantelor straine. Inainte de a curata filtrele, inchide robinetele. Demonteaza piulitele furtunurilor de alimentare cu apa pentru a putea accesa filtrele racordurilor de alimentare cu apa. Curata-le cu o perie adecvata. Apoi scoate filtrele si garniturile furtunurilor de alimentare cu apa si curata-le cu apa. Dupa curatare, montateaza la loc garniturile si filtrele si strange manual piulitele furtunului.

Se acumuleaza apa in cutia pentru detergent

Pentru a preveni aparitia apei, iti recomandam sa scoti si sa cureti compartimentul detergentului dupa fiecare 4-5 spalari.

Curata compartimentul in chiuveta, folosind apa calduta.

Dupa curatare, introduce sertarul inapoi si asigura-te ca l-ai fixat bine.

Masina porneste direct cu programul de stoarcere

Masina este setata gresit. Iti recomandam sa resetezi programul de spalare dorit, apasand timp de 3 secunde butonul Pornire/Pauza/Anulare, apoi seteaza programul de spalare dorit.

Programul dorit nu poate fi selectat

Aparatul este prevazut cu functia de protectie automata care se activeaza daca apar probleme la sistemul de alimentare (tensiune, presiunea apei, etc). Reseteaza programul apasand timp de 3 secunde butonul Pornire/Pauza/Anulare pentru a reveni la setarile din fabrica.

Masina de spalat rufe nu reactioneaza la comenzi

Iti recomandam sa verifici daca este activata functia de blocare pentru copii si sa o dezactivezi apasand pentru 3 secunde al doilea si al patrulea buton pentru functii auxiliare.

Masina de spalat nu porneste

Verifica daca aparatul este conectat corespunzator la reteaua de electricitate:

 • Aparatul trebuie conectat la o priza impamantata si protejata de o siguranta, conform specificatiilor tehnice din manual.
 • Nu folosi prelungitoare sau triplu stechere.
 • Verifica daca siguranta este defecta sau deconectata de la tabloul de sigurante. Daca este cazul, inlocuieste sau cupleaza siguranta.

Masina de spalat tremura si face zgomot la prima utilizare

Verifica daca produsul a fost dezambalat corespunzator. Trebuie indepartat dispozitivul de consolidare a ambalajului, in caz contrar, masina ta va face zgomot si va vibra foarte mult, in special in etapa de stoarcere. Acest lucru va duce la deteriorarea in timp a masinii. In cazul in care nu sunt demontate suruburile de fixare pentru transport, cuva se poate sparge la utilizare, iar apa se va scurge in afara masinii.

Vreau sa repar cu ajutorul unui expert

Expertii Arctic iti vin in ajutor cu serviciul de depanare pentru ca aparatul tau sa functioneze in continuare la parametri optimi.


Interventia complexa include urmatoarele servicii, la pretul de 290 LEI (TVA inclus):

 • inlocuire placa electronica.
 • inlocuire motor.
 • inlocuire carcasa.
 • inlocuire cuva.
 • inlocuire rulmenti.


Interventia medie include urmatoarele servicii, la pretul de 240 LEI (TVA inclus):

 • inlocuire programatoare.
 • schimbare instalatie electrica.
 • schimbare garnitura usa.


Interventia simpla include urmatoarele servicii, la pretul de 150 LEI (TVA inclus):

 • schimbare termostat, rezistenta, presostat (masoara presiunea), conexiuni interioare, microintrerupator.


Instalarea accesoriilor include urmatoarele servicii, la pretul de 90 LEI (TVA inclus):

 • schimbarea accesoriilor detasabile sau a elementelor simple de prindere: plintele, usitele, sertarele, butoanele detasabile.


Diagnostificarea include urmatoarele servicii, la pretul de 35 LEI (TVA inclus):

 • toate situatiile ce nu includ repararea unor defecte si nu pot fi incadrate in interventiile de mai sus.

 

Programeaza vizita unui expert Arctic

Inapoi