Defectiuni - Aparate frigorifice - Asistenta Clienti

Asistenta aparate frigorifice

Defectiuni

S-a acumulat apa in compartimentul pentru legume

Compartimentul racitor se dezgheata automat, iar canalul de scurgere al aparatului frigorific se poate infunda cu diverse impuritati sau resturi de alimente. Din acest motiv, apa acumulata in urma condensului nu se poate scurge. Pentru a desfunda canalul, utilizeaza accesoriul primit impreuna cu produsul. Dupa desfundarea canalului apa se va scurge din nou in tavita dedicata din spatele produsului.

S-a format gheata in compartimentul racitor

Pentru o buna intretinere a produsului, asigura-te ca este amplasat intr-o zona bine ventilata. De asemenea, verifica sa nu fie lipite alimentele de peretele racit al compartimentului racitor. Depozitarea alimentelor foarte aproape de peretele racit conduce la crearea unui bloc de gheata care nu poate fi dezghetat in functionare normala.

Usa compartimentului racitor nu se inchide

Iti recomandam sa verifici daca rafturile sunt asezate corect si sa aranjezi alimentele depozitate astfel incat sa nu impiedice inchiderea usilor.

S-a format gheata excesiva in congelator

O buna intretinere a aparatului necesita dezghetarea compartimentului la maxim 6 luni sau mai repede daca observi ca stratul de gheata este foarte gros. Formarea ghetii este influentata si de frecventa deschiderii usilor. Iti recomandam sa nu lasi usile deschise mai mult de 1 minut.

Nu mai functioneaza motorul

Utilizarea aparatului la o temperatura ambianta mai mica de 10°C va afecta buna functionare a acestuia. Daca temperatura ambianta este sub 5°C, motorul aparatului va fi afectat. Pentru functionarea aparatului la parametrii normali, iti recomandam utilizarea produsului la o temperatura ambianta cuprinsa intre 10-38°C. Setarea temperaturii se realizeaza prin reglarea termostatului (aflat in partea superioara a aparatului).

Garnitura usii congelatorului este calda

Acesta este un fenomen normal, ce faciliteaza evitarea producerii condensului rezultat datorita umiditatii din bucatarie, pe partea exterioara a aparatului.

Motorul functioneaza incontinuu

Termostatul (butonul de reglare a temperaturii, situat in partea superioara a aparatului) asigura dezghetarea automata a compartimentului frigider pentru fiecare ciclu de functionare. Evita setarea termostatului pe pozitie maxima, deoarece va conduce la functionarea continua a motorului aparatului, la racirea compartimentului congelator si la cresterea consumului de energie. Pentru functionarea aparatului la parametrii normali, iti recomandam sa setezi termostatul pe o pozitie medie.

Tastele pentru afisaj sunt blocate

Panoul de afisaj are prevazute mai multe functii, printre care si cea pentru blocarea tastelor pentru a preveni apasarea butoanelor din greseala sau modificarea setarilor de catre copii. Iti recomandam sa apasi functia de deblocare a tastelor timp de 3 secunde pentru a putea schimba setarile.

Inapoi